EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,58 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Veszprém

Újra élet költözött a Dohnányi iskola egykori épületébe

Szeptember 15-étől új, ideiglenes helyén működik a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Végleges elhelyezése az egykori piarista gimnázium épületében lesz, ám a felújítási munkálatok befejezéséig a Völgyhíd tér 2. szám alatti ingatlan nyújt otthont a bíróságnak.

Egy ideje már üresen állt az egykori Dohnányi iskola épülete (fotó: Kovács Bálint)

Ez egy országosan védett műemléki épület, amely 1820 körül klasszicista stílusban épült. Évekig üresen állt, így jelentős állagmegóvásra volt szükség: a vezetékrendszer, a villamos hálózat és a burkolatok javítására, illetve cseréjére. Az ingatlannak ezenkívül alkalmassá kellett válnia a bírósági funkciók ellátására, ennek megfelelően történtek meg az átalakítások.


A város és a törvényszék együttműködését dicsérte Porga Gyula (fotó:Kovács Bálint)

– Az együttműködés, kooperáció az, ami egy közösségnek az erejét tudja adni, és mi arra törekszünk, hogy a különböző civil szervezetekkel, intézményekkel, állami szervekkel együtt tudjunk gondolkodni a jövőről. Szent-Gály Edit elnök asszonnyal már több együttműködésünk is volt, amely segítette a város közösségi munkáját. Azonban most már nemcsak közösségépítő, hanem városépítő feladatot is közösen végezhetünk a Törvényszékkel: két jó szándék találkozott, és egy évek óta üresen álló, funkcióját vesztett épület egy megtisztelő és fontos szerepet ellátva megújulhatott – emelte ki beszédében Porga Gyula polgármester.

Az alsó szinten nyolc tárgyalótermet alakítottak ki (fotó: Kovács Bálint)

Az épület kétszintes, az alsó szinten nyolc azonos arculatú tárgyalóterem, egy irattár, egy tágas kezelőiroda és egyéb kiszolgálóhelyiségek biztosítják a bírósági működést. Az emeleten bírói és leírói dolgozószobákat alakítottak ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.