EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Szombathely

Ünnepi díszek, koncertek, fényfestés, korcsolyapálya

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb az idei adventi vásár. A Fő tértől a Savaria térig ünnepi díszbe öltözött a belváros, december 24-éig két színpadon váltják egymást a fellépők, továbbá a Szombathely Advent feliratú bögre megvásárlásával jótékonykodni is lehet.

Illés Károly alpolgármester bemutatta az új díszítő elemeket Fotó: CSG

– Advent a várakozás időszaka. A vásár jó lehetőség arra, hogy a szombathelyiek találkozzanak, együtt készüljenek Jézus születésének ünnepére – fogalmazott a programismertető sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester.


Illés Károly alpolgármester, Puskás Tivadar polgármester és Károlyi Ákos jegyző sajtótájékoztatón ismertették a részleteket Fotó: CSG

Szólt arról is, hogy az előző években az Advent 2015 Kulturális Egyesület rendezte az adventi vásárt. Tavaly az önkormányzat is részt vett a Fő tér és környékének ünnepi díszbe öltöztetésébe, az idén pedig már az egész programsorozatot maguk szervezik.

A világító rénszarvassal is találkozhatnak a z érdeklődők a vásárban Fotó: szombathely.hu

Illés Károly alpolgármester elmondta, hogy a tavaly népszerűvé vált díszek sora tovább bővült. Egy öt méter magas fénykúpot és fényszökőkutat helyeztek el, egy világító síelő rénszarvas személyében eljött Rudolf kisöccse, továbbá egy óriásmackó is került a térre. Hozzátette: nemcsak látványosabb, hanem nagyobb is az idei vásár: a Savaria tértől a Fő térig 42 vásárpavilon várja az érdeklődőket.


Az egész belváros ünnepi díszbe öltözött Fotó: szombathely.hu

December 23-án és 24-én 15 órától fényfestéssel egybekötött szánkózást terveznek az Emlékműdombon. Ezúttal a jótékonyság is megjelenik a vásáron: kétezer darab Szombathely Advent feliratú bögre vár gazdára, minden egyes darab árából 150 forintot a Rumi EGYMI támogatására fordítanak. A nagyszínpadon sztárfellépők, a kisebb színpadon helyi művészeti csoportok váltják egymást. Az óriáskoszorú gyertyáit advent négy szombat estéjén gyújtják meg. Részletek az advent. szombathely.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolódó Cikkek