2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Tatabánya

Utazás egy láthatatlan világba

Tatabányára érkezett a Láthatatlan Kiállítás. Először 2007 augusztusában rendezték meg Budapesten, azóta 250 ezer látogatója volt. Bejárta Prágát, Varsót és Stockholmot.

A kiállításon egy vakvezető segítségével tanulhatták meg a látogatók, hogyan lehet tájékozódni a látás teljes hiányával. A rendezvény a nem látók és a látók világát közelítette egymáshoz, városunkban pedig olyan nagy volt az érdeklődés iránta, hogy már az első napon le kellett zárni a regisztrációt.


Végre Tatabányára érkezett az Európát bejárt kiállítás

 

A Láthatatlan Kiállítás egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba. Teljes sötétségben próbál eligazodni a látogató a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Megtapasztalhatjuk, milyen látás nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeink. Budapest, Varsó és Stockholm után Tatabányán, a Vértes Agorájában is ki lehetett próbálni mindezt.

A láthatatlan utazás vakvezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik. Egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy életszerű élményben legyen része a látó látogatónak. Látás nélkül kell közlekednünk a városi forgatagban, kifizetnünk egy kávét a bárban vagy megfűszereznünk egy ebédet.

 

A kiállításnak látható része is van. Itt a Braille-írást lehetett kipróbálni vagy bekötött szemmel, egy fehér bot segítségével gyakorolni a közlekedést. Emellett pedig sokat beszélgetni azokkal, akik másként élnek, és a segítségünkre lenne szükségük.

Kapcsolódó Cikkek