2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Valósághű balesetet láthattak a diákok

A Békéscsabai Jókai Színház művészei mutatták be közel 2000 diáknak, hogy mi történik, ha valaki fülhallgatóval hallgat zenét, miközben közlekedik. A fiatalok végignézhették a mentők, a tűzoltók és a rendőrök erőfeszítéseit, ahogy egy felelőtlenség miatt történt baleset sérültjein igyekeznek segíteni. A történet szerint egy kerékpáros fiút elütött egy személygépkocsi, majd az autó összeütközött egy másik kocsival. A fiú figyelmetlenül hajtott az úttestre, ráadásul nem is hallotta, hogy rádudáltak, mert fülhallgatóval hangosan zenét hallgatott. A rendőrség azért szervezte ezt a valósághű előadást, hogy a fiatalok átérezzék, mennyire súlyos következménye lehet a pillanatnyi figyelmetlenségnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.