EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Békéscsaba

Valósághű balesetet láthattak a diákok

A Békéscsabai Jókai Színház művészei mutatták be közel 2000 diáknak, hogy mi történik, ha valaki fülhallgatóval hallgat zenét, miközben közlekedik. A fiatalok végignézhették a mentők, a tűzoltók és a rendőrök erőfeszítéseit, ahogy egy felelőtlenség miatt történt baleset sérültjein igyekeznek segíteni. A történet szerint egy kerékpáros fiút elütött egy személygépkocsi, majd az autó összeütközött egy másik kocsival. A fiú figyelmetlenül hajtott az úttestre, ráadásul nem is hallotta, hogy rádudáltak, mert fülhallgatóval hangosan zenét hallgatott. A rendőrség azért szervezte ezt a valósághű előadást, hogy a fiatalok átérezzék, mennyire súlyos következménye lehet a pillanatnyi figyelmetlenségnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.