EUR: 334,80 Ft
CHF: 307,13 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Sopron

Vár a NépmesePont

Mint ismert, a közelmúltban nyitotta meg kapuit a NépmesePont Sopronban. A novemberi mese kapcsán várják a regisztrációkat, és ingyenes játékos foglalkozásokon is  részt lehet venni.

A NépmesePont novemberi meséje A kőleves. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény, háborúból hazatérő katona… Szent Márton havában miről is szólhatna a mese, mint egy szegény, rongyos katonáról, éhezésről, elszántságról, meg egy kis kacagtató csalafintaságról. Hogyan főzött ízletes levest a mesehős az útszélen talált kőből a falu népének zsugorisága és irigysége ellenére? Megtudhatják az előzetes regisztrációhoz kötött, ingyenes játékos foglalkozásokon. Regisztráció a [email protected] e-mail-címen.


Gyermeknek szóló foglalkozásokkal is várnak mindenkit
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A NépmesePont szeretettel várja csoportok, osztályok, családok, baráti társaságok jelentkezését több programra, például havonta új népmesére épülő tematikus foglalkozásokra, amelyek időtartama, felépítése és tartalma a csoport életkori sajátosságaihoz és létszámához igazodik. Emellett mesemeditációs foglalkozásokat is tartanak szakképzett foglalkozásvezető közreműködésével. A mesemeditáció zenei bejátszásokkal színesített élő szavas mesemondást jelent, ahol a mesét relaxációs nyugalomban hallgató felnőtt és gyermek indul izgalmas „belső utazásra” a fantázia világába.
Lesznek felnőtteknek szóló foglalkozások is: igény szerint önismereti csoport, tanárokat fejlesztő szemléletváltó beszélgetések, saját élményű mesefeldolgozó ötletbörzés műhelymunkák.
A foglalkozások minden esetben előzetes időpontok és szakmai tematika egyeztetése alapján látogathatók, regisztrációhoz kötve.

A foglalkozásokra előzetesen kell regisztrálni a következő elérhetőségek valamelyikén: [email protected] vagy 06 99 517-525.

A NépmesePont Sopron új közösségi tere
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.