EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Sopron

Vár a NépmesePont

Mint ismert, a közelmúltban nyitotta meg kapuit a NépmesePont Sopronban. A novemberi mese kapcsán várják a regisztrációkat, és ingyenes játékos foglalkozásokon is  részt lehet venni.

A NépmesePont novemberi meséje A kőleves. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény, háborúból hazatérő katona… Szent Márton havában miről is szólhatna a mese, mint egy szegény, rongyos katonáról, éhezésről, elszántságról, meg egy kis kacagtató csalafintaságról. Hogyan főzött ízletes levest a mesehős az útszélen talált kőből a falu népének zsugorisága és irigysége ellenére? Megtudhatják az előzetes regisztrációhoz kötött, ingyenes játékos foglalkozásokon. Regisztráció a [email protected] e-mail-címen.


Gyermeknek szóló foglalkozásokkal is várnak mindenkit
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A NépmesePont szeretettel várja csoportok, osztályok, családok, baráti társaságok jelentkezését több programra, például havonta új népmesére épülő tematikus foglalkozásokra, amelyek időtartama, felépítése és tartalma a csoport életkori sajátosságaihoz és létszámához igazodik. Emellett mesemeditációs foglalkozásokat is tartanak szakképzett foglalkozásvezető közreműködésével. A mesemeditáció zenei bejátszásokkal színesített élő szavas mesemondást jelent, ahol a mesét relaxációs nyugalomban hallgató felnőtt és gyermek indul izgalmas „belső utazásra” a fantázia világába.
Lesznek felnőtteknek szóló foglalkozások is: igény szerint önismereti csoport, tanárokat fejlesztő szemléletváltó beszélgetések, saját élményű mesefeldolgozó ötletbörzés műhelymunkák.
A foglalkozások minden esetben előzetes időpontok és szakmai tematika egyeztetése alapján látogathatók, regisztrációhoz kötve.

A foglalkozásokra előzetesen kell regisztrálni a következő elérhetőségek valamelyikén: [email protected] vagy 06 99 517-525.

A NépmesePont Sopron új közösségi tere
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.