EUR: 319,91 Ft
CHF: 280,37 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Zalaegerszeg

Varázsházikók hulladékból

Nyerj egymillió forintot az óvodádnak! – ezzel a felhívással hirdeti meg immár ötödik alkalommal a Varázsházikó programot az Etalon Zala Kft.

A kezdeményezés célja, hogy a nagycsoportosok – szüleik és nevelőik segítségével – újrahasznosított anyagokból készítsék el pályamunkáikat. Az előző tanévben a Landorhegyi Óvoda nyerte meg a versenyt, ahol a környezettudatos nevelés régóta fontos szerepet játszik. Ennek köszönhetik tornatermük korszerűsítését, hiszen a tagintézmény egyik növendékének alkotása bizonyult a legjobbnak. A fődíjnak köszönhetően kicserélték a régi parkettát, a falburkolatot és az ajtót is.


A programban szelektíven gyűjtött anyagokat hasznosítottak. A cég a sikerre való tekintettel újra meghirdette a versenyt, intézményenként minimum három varázsházikót várnak. Három kategóriában hirdetnek majd nyerteseket: lesz egy online szavazás, majd kiállítást tartanak a Keresztury Dezső VMK-ban, ahol személyesen lehet leadni a szavazatokat, a harmadik kategóriában pedig szakmai zsűri dönti el, hogy ki a legjobb. Mindhárom Varázsházikó készítője egyenként 50 ezer forintos iskolakezdési támogatásban részesül. A szakmai zsűri által kiválasztott pályamű készítője egymillió forintot nyer óvodájának. A beküldési határidő 2019. március 1-je, az online szavazást március 11-én indítják.

Csodás alkotásokat lehet hulladékból előállítani Fotó: ZTV

Hasonlóan kreatív alkotásokat várnak a versenyre Fotó: ZTV

Kapcsolódó Cikkek