2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Zalaegerszeg

Varázsházikók hulladékból

Nyerj egymillió forintot az óvodádnak! – ezzel a felhívással hirdeti meg immár ötödik alkalommal a Varázsházikó programot az Etalon Zala Kft.

A kezdeményezés célja, hogy a nagycsoportosok – szüleik és nevelőik segítségével – újrahasznosított anyagokból készítsék el pályamunkáikat. Az előző tanévben a Landorhegyi Óvoda nyerte meg a versenyt, ahol a környezettudatos nevelés régóta fontos szerepet játszik. Ennek köszönhetik tornatermük korszerűsítését, hiszen a tagintézmény egyik növendékének alkotása bizonyult a legjobbnak. A fődíjnak köszönhetően kicserélték a régi parkettát, a falburkolatot és az ajtót is.


A programban szelektíven gyűjtött anyagokat hasznosítottak. A cég a sikerre való tekintettel újra meghirdette a versenyt, intézményenként minimum három varázsházikót várnak. Három kategóriában hirdetnek majd nyerteseket: lesz egy online szavazás, majd kiállítást tartanak a Keresztury Dezső VMK-ban, ahol személyesen lehet leadni a szavazatokat, a harmadik kategóriában pedig szakmai zsűri dönti el, hogy ki a legjobb. Mindhárom Varázsházikó készítője egyenként 50 ezer forintos iskolakezdési támogatásban részesül. A szakmai zsűri által kiválasztott pályamű készítője egymillió forintot nyer óvodájának. A beküldési határidő 2019. március 1-je, az online szavazást március 11-én indítják.

Csodás alkotásokat lehet hulladékból előállítani Fotó: ZTV

Hasonlóan kreatív alkotásokat várnak a versenyre Fotó: ZTV

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.