2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Érd

Várja a gyerekeket a katolikus bölcsőde

Szent Antalról kapta a nevét az a gyermekfelügyeleti intézmény és bölcsőde, amely Érden, a Tompa Mihály utca 1.-ben nyílt meg, és amelyet a Gyermekünk Álmaiért Alapítvány működtet.

A Székesfehérvári Egyházmegye Érden már több intézményt is létesített: a Marianum iskolát, az iskola középiskolai tagozatát, a Lea Otthont – és a most felavatott létesítményt. Hajdu Ferenc atya egyebek mellett elmondta, hogy volt, amit saját forrásból, volt, amit külföldi vagy önkormányzati támogatással valósítottak meg.


Hajdú Ferenc atya az érdi egyházi intézményekről beszélt

Huszonegy, kettő-öt éves korú gyereket tudnak fogadni – hárman már a megnyitó alkalmával szemlét is tartottak a létesítményben. A beiratkozás megkezdődött, folyamatosan várják a szülők jelentkezését, akiknek térítési díjat kell fizetniük. Ez a díj az átlagnál alacsonyabb, és később, amikor állami, illetve egyházi normatív támogatást igénybe tudnak venni, még alacsonyabb lesz.

Az intézmény jól megközelíthető helyen, a Tompa Mihály utca 1.-ben épült

A jól megközelíthető intézmény magas színvonalú ellátást tud nyújtani az idejáró gyerekeknek, egyebek között játszóudvart és tornaszobát is kialakítottak. A bölcsőde reggel héttől délután ötig tart nyitva. Újdonság, hogy a szülők kérhetnek egész vagy félnapos ellátást, és igény esetén működtetnek tíz alkalmas bérleti rendszert is. Az is elhangzott, hogy az intézményben figyelmet fordítanak a katolikus nevelésre imák, énekek, bibliai történetek, játékok formájában, és lesznek kézműves-foglalkozások is.


Mint az erdmost.hu beszámolójában közölte: Érden az utóbbi tíz évben nagy figyelmet fordítottak a gyermekintézmények – óvodák, bölcsődék, iskolák – felújítására, fejlesztésére. Ez a folyamat nem áll meg, hamarosan a református egyház is óvodát épít a városban, és szó van a katolikus egyházzal közösen létrehozandó óvodáról is, amelyhez a város vezetése a telket adná.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.