EUR: 330,13 Ft
CHF: 301,80 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Szolnok

Vastapsot kaptak a szimfonikusok

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar egyik legnagyobb koncertjén van túl – október 13-án Bécsben, a világ egyik leghíresebb koncerttermében, a Musikverein Aranytermében játszottak. Hatalmas mérföldkő ez a zenekar életében, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a közönség állva tapsolta meg a hangversenyt.

A Musicverein a világ egyik legismertebb és legimpozánsabb koncertterme, ami a híres bécsi újévi koncerteknek ad helyet. Annak idején a német zeneszerző, Johannes Brahms is ezen a helyszínen vezényelte saját darabjait; most pedig a szolnoki szimfonikusok adták elő a műveit. A koncert annak az évek óta közösen ápolt kulturális és művészeti együttműködésnek az eredménye, amely a japán művészek és a szolnoki szimfonikusok között létrejött; Endo Akira főszervező és Izaki Masahiro fő-zeneigazgató közös munkájának eredményeképpen a japán és a magyar művészek közösen léphettek fel az osztrák fővárosban.


Hatalmas mérföldkő a zenekar életében, hogy a híres bécsi Musikverein koncerttermében játszhattak
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

A hetvenfős zenekar a százötven fős japán–magyar kórussal kiegészülve Brahms Változatok egy Haydn-témára című karaktervariációját és a híres Német Requiemet játszotta el Izaki Masahiro vezényletével. A koncerten közreműködött a Pécsi Egyetemi Kórus és a japán Brahms Koncert Kórus is, illetve szólót énekelt Yamada Etsuko és Ohyama Daisuke.

Hatalmas sikert aratott a zenekar
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.