EUR: 319,31 Ft
CHF: 281,74 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szolnok

Vastapsot kaptak a szimfonikusok

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar egyik legnagyobb koncertjén van túl – október 13-án Bécsben, a világ egyik leghíresebb koncerttermében, a Musikverein Aranytermében játszottak. Hatalmas mérföldkő ez a zenekar életében, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a közönség állva tapsolta meg a hangversenyt.

A Musicverein a világ egyik legismertebb és legimpozánsabb koncertterme, ami a híres bécsi újévi koncerteknek ad helyet. Annak idején a német zeneszerző, Johannes Brahms is ezen a helyszínen vezényelte saját darabjait; most pedig a szolnoki szimfonikusok adták elő a műveit. A koncert annak az évek óta közösen ápolt kulturális és művészeti együttműködésnek az eredménye, amely a japán művészek és a szolnoki szimfonikusok között létrejött; Endo Akira főszervező és Izaki Masahiro fő-zeneigazgató közös munkájának eredményeképpen a japán és a magyar művészek közösen léphettek fel az osztrák fővárosban.


Hatalmas mérföldkő a zenekar életében, hogy a híres bécsi Musikverein koncerttermében játszhattak
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

A hetvenfős zenekar a százötven fős japán–magyar kórussal kiegészülve Brahms Változatok egy Haydn-témára című karaktervariációját és a híres Német Requiemet játszotta el Izaki Masahiro vezényletével. A koncerten közreműködött a Pécsi Egyetemi Kórus és a japán Brahms Koncert Kórus is, illetve szólót énekelt Yamada Etsuko és Ohyama Daisuke.

Hatalmas sikert aratott a zenekar
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.