2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szolnok

Vastapsot kaptak a szimfonikusok

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar egyik legnagyobb koncertjén van túl – október 13-án Bécsben, a világ egyik leghíresebb koncerttermében, a Musikverein Aranytermében játszottak. Hatalmas mérföldkő ez a zenekar életében, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a közönség állva tapsolta meg a hangversenyt.

A Musicverein a világ egyik legismertebb és legimpozánsabb koncertterme, ami a híres bécsi újévi koncerteknek ad helyet. Annak idején a német zeneszerző, Johannes Brahms is ezen a helyszínen vezényelte saját darabjait; most pedig a szolnoki szimfonikusok adták elő a műveit. A koncert annak az évek óta közösen ápolt kulturális és művészeti együttműködésnek az eredménye, amely a japán művészek és a szolnoki szimfonikusok között létrejött; Endo Akira főszervező és Izaki Masahiro fő-zeneigazgató közös munkájának eredményeképpen a japán és a magyar művészek közösen léphettek fel az osztrák fővárosban.


Hatalmas mérföldkő a zenekar életében, hogy a híres bécsi Musikverein koncerttermében játszhattak
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

A hetvenfős zenekar a százötven fős japán–magyar kórussal kiegészülve Brahms Változatok egy Haydn-témára című karaktervariációját és a híres Német Requiemet játszotta el Izaki Masahiro vezényletével. A koncerten közreműködött a Pécsi Egyetemi Kórus és a japán Brahms Koncert Kórus is, illetve szólót énekelt Yamada Etsuko és Ohyama Daisuke.

Hatalmas sikert aratott a zenekar
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.