EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szolnok

Vastapsot kaptak a szimfonikusok

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar egyik legnagyobb koncertjén van túl – október 13-án Bécsben, a világ egyik leghíresebb koncerttermében, a Musikverein Aranytermében játszottak. Hatalmas mérföldkő ez a zenekar életében, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a közönség állva tapsolta meg a hangversenyt.

A Musicverein a világ egyik legismertebb és legimpozánsabb koncertterme, ami a híres bécsi újévi koncerteknek ad helyet. Annak idején a német zeneszerző, Johannes Brahms is ezen a helyszínen vezényelte saját darabjait; most pedig a szolnoki szimfonikusok adták elő a műveit. A koncert annak az évek óta közösen ápolt kulturális és művészeti együttműködésnek az eredménye, amely a japán művészek és a szolnoki szimfonikusok között létrejött; Endo Akira főszervező és Izaki Masahiro fő-zeneigazgató közös munkájának eredményeképpen a japán és a magyar művészek közösen léphettek fel az osztrák fővárosban.


Hatalmas mérföldkő a zenekar életében, hogy a híres bécsi Musikverein koncerttermében játszhattak
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

A hetvenfős zenekar a százötven fős japán–magyar kórussal kiegészülve Brahms Változatok egy Haydn-témára című karaktervariációját és a híres Német Requiemet játszotta el Izaki Masahiro vezényletével. A koncerten közreműködött a Pécsi Egyetemi Kórus és a japán Brahms Koncert Kórus is, illetve szólót énekelt Yamada Etsuko és Ohyama Daisuke.

Hatalmas sikert aratott a zenekar
Fotó: A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.