EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb XVII.kerület

Vb-címért indul Marokkóba a gödöllői footgolfos

Most először avatnak női világbajnokot footgolfban, a labdarúgás és a golf ötvözetéből létrejött sportágban. Marokkóban a kétszeres magyar bajnok korábbi labdarúgó Ujvári Izabella saját bevallása szerint is a világbajnoki esélyesek között van.

Iza kezdőrúgásának nagyságát a férfiak is megirigyelhetik

– Minden jöhet, amiben ott a foci, mindig is jó barátságban voltam a labdával – mondta a 2014-es és 2018-as Footgolf Országos Bajnokság (FOB) győztese, a Gödöllőn élő Ujvári Izabella, aki az MTK-nál kezdett futballozni, majd játszott Dorogon és Ausztriában is, de technikai tudását a freestyle műfajában is kamatoztatta, majd bő öt évvel ezelőtt megismerkedett a footgolffal. – Egyedüli lány voltam sokáig, de nem volt fura a helyzet, korábban sokat edzettem fiúkkal. 2014 után volt egy hosszabb footgolfmentes időszakom, de mióta kiderült, hogy a vb-n női kategória is lesz, csak erre készülök.


Pályák a közelben

Monoron a Paplapos Footgolf Clubban 9, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf.

saját bevallása szerint visszatérése után nem tudta, mennyit változott a mezőny erőssége. A bajnoki címet úgy tudta bezsebelni idén, hogy több fordulót nyert, mint a vele azonos pontszámmal az élen végző Dreilinger Andrea, így lehetett Izáé az aranyérem.

Ő a sportág első női magyar bajnoka, ő lesz-e az első női világbajnok?

– Mindent feláldozva, napi edzésekkel készülök Marokkóra. A világbajnoki címért dolgozom, mindent ennek rendelek alá. Nehéz megjósolni, pontosan milyen erős a mezőny, de akármi lesz a vége, tudom, hogy mindent megtettem a siker érdekében, ezért ha ez nem lesz elég a dobogóhoz, azt is el kell fogadnom.


Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek