EUR: 336,83 Ft
CHF: 314,29 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb Szombathely

Vége a pechsorozatnak?

A november 10-ei zöld-fehér rangadón a szombathelyi Rohonci úti stadionban 8294 fizető néző láthatta, hogy a Haladás 1800. első osztályú meccsén Gaál Bálint belőtte, Davide Lanzafame pedig kihagyta a tizenegyest, így a Hali a tavalyi derbi után ismét itthon tartotta mindhárom bajnoki pontot a Fradi ellen.

Hajtottak a hazaiak, meg is lett az eredménye Fotó: haladas.hu

Egyértelműen a listavezető Ferencváros volt a meccs esélyese, ám még mindig élénken él a Hali-fanatikusok emlékezetében, hogy a szombathelyiek egy éve éppen az FTC elleni 2-1-es győzelemmel bizonyították, hogy a sokkal jobb és eredményesebb csapatot is legyőzheti a kiesés rémétől fenyegetett hazai együttes. A Hali nemcsak tavaly ilyenkor, de idén ősszel is nagyon rossz sorozatban volt a Fradi szombathelyi látogatása idején, sőt az idei elmúlt hat meccsükön még pontot sem szereztek a szombathelyiek. Ugyanakkor a Haladás-drukkerek azt mondogatták, hogy minden széria megszakad egyszer. A szurkolók mellett a Hali mestere is meglepetést szimatolt. A szombathelyi klub honlapjának nyilatkozva a meccs előtt Horváth Ferenc vezetőedző azt mondta, a futballban már rengetegszer előfordult, hogy az úgynevezett kis csapat megtréfálta a nagyot.


Több mint 8000 ember szurkolt a Rohonci úton Fotó: haladas.hu

Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, de már ekkor is érezni lehetett, hogy a november 10-i estén a hazaiak jobban akarták a győzelmet. Az 53. percben be is bizonyították ezt, hiszen miután a fradista Szpirovszki fellökte Jagodicsot a büntetőterületen belül, Gaál Bálint értékesítette a tizenegyest, 1-0! Aztán rákapcsolt a Fradi, és a 78. percben a fővárosiak is kiharcoltak egy büntetőt, igen ám, de a gólkirály Lanzafame tizenegyesénél Rózsa Dániel a labdát bravúrral szögletre ütötte, és maradt az 1-0. A hármas sípszót követően a meccs hőse, később a forduló válogatottjába is bekerülő és a legmagasabb osztályzatot kiérdemlő Rózsa azt nyilatkozta a hungarysport.hu-nak, hogy megérezte, hová lövi Lanzafame a labdát.

Rózsa Dániel (középen) jó formában védett és a Haladás itthon tartotta a 3 pontot Fotó: haladas.hu

– Sokan súgtak a büntető előtt. Igazából mégis a megérzésemre hallgattam, hiszen korábban rúgta már jobbra és balra is, szerettem volna végre kivédeni a tizenegyesét. Hatalmas csapatmunka eredménye ez a győzelem. Mindenki nagyon komoly teljesítményt tett ebbe a 90 percbe, ennek köszönhető a siker – mondta Rózsa Dániel.


Horváth Ferenc vezetőedző elégedett volt a látottakkal Fotó: haladas.hu

A jövőre 100 éves évfordulójukat ünneplő zöld-fehérek vezetőedzője is elégedett volt.  – Nem kaptunk gólt, végre rúgtunk gólt, nyertünk egy meccset, ez nekünk nagyon nagy dolog. Csak egy dolgot sajnálok nagyon, hogy nem sikerült előznünk. Jó lett volna, ha elmozdulunk az utolsó helyről. Bár ugye a katicát megelőztük, mert neki hét pontja van, nekünk meg nyolc – fogalmazott Horváth Ferenc.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.