EUR: 317,75 Ft
CHF: 279,88 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Győr

Végre forog az óriáskerék!

Birtokba vehették a lakosok és a Győrbe látogatók a Dunakapu téren felállított óriáskereket, amely kapcsolódik a város Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázatához.

Ötven méter magas a szerkezet
Fotó: Marcali Gábor

Az ötven méter magas óriáskereket már a megnyitó estéjén rengetegen kipróbálták. Nem csoda, hiszen aki felül rá, új perspektívából csodálhatja meg a különleges és értékekkel teli belvárost. Az óriáskerék segítségével a téli időszakban láthatók a történelmi városmag utcácskái, a folyók találkozása vagy éppen a szakrális kincseket rejtő Káptalandomb madártávlatból.

Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig 14–21, pénteken és szombaton 11–22, vasárnap pedig 11–21 óra között tart nyitva. Ez november 29-ig érvényes, mert az adventi időszakban hosszabb lesz a nyitvatartási idő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.