2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Veszprém

Versenyprogrammal nyitott a Pannon UniFest

Egy fiatal, lendületes, céljait megvalósító kis csapat már a negyedik alkalommal tett kísérletet a közösség összehozására a kultúra nevében. A Pannon UniFest megálmodója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, de mára már egyesületen kívüli tagokkal is bővült a csapat.

A szombaton kezdődött kulturális seregszemle versenyszámai a hétvégén zajlottak, míg a hétfőtől közös olyan eseményekkel készültek a szervezők, mint például a táncház vagy csütörtökön a népek tánca. Kedden Turós-Máté Kinga Prométeuszról című egyszemélyes táncelőadását tekinthették meg az érdeklődők.


A hallgatók bebizonyították, hogy ők is kulturális értékeket teremtenek (fotó: Domján Attila)

Deli Kitti főszervező a hétvégi program előtt hangsúlyozta, hogy bár a különböző kategóriák fellépői versenyre neveztek be, de mégsem az a lényeg, hogy egymást győzzék le, hanem hogy a szakmai zsűri tanácsait megfogadva saját magukhoz képest tudjanak fejlődni .

Nem egymás legyőzése a cél – hangsúlyozta Deli Kitti (fotó: Domján Attila)

A fesztivál társprogramja a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó (VESZT) , amelynek az a célja, hogy találkozási pontot hozzon létre az ország különböző régióiból érkező társulatok között, és hogy évről évre minél sokszínűbb programot kínáljon a fesztiválra érkezőknek. Az idei találkozó programjai igazi csemegét jelentettek minden színházat szerető, az amatőr színjátszás vagy épp a drámapedagógia iránt érdeklődő nézőnek.

Sokszínű tehetségről tettek tanúbizonyságot a résztvevők (fotó: Domján Attila)

A VESZT kísérőprogramjaként idén először az I. Dráma Műhely Napokat is megrendezték, amelynek során számos, a szakmájában elismert művész vezetett workshopokat, tréningeket és kerekasztal-beszélgetéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.