EUR: 336,88 Ft
CHF: 314,25 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb Veszprém

Versenyprogrammal nyitott a Pannon UniFest

Egy fiatal, lendületes, céljait megvalósító kis csapat már a negyedik alkalommal tett kísérletet a közösség összehozására a kultúra nevében. A Pannon UniFest megálmodója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, de mára már egyesületen kívüli tagokkal is bővült a csapat.

A szombaton kezdődött kulturális seregszemle versenyszámai a hétvégén zajlottak, míg a hétfőtől közös olyan eseményekkel készültek a szervezők, mint például a táncház vagy csütörtökön a népek tánca. Kedden Turós-Máté Kinga Prométeuszról című egyszemélyes táncelőadását tekinthették meg az érdeklődők.


A hallgatók bebizonyították, hogy ők is kulturális értékeket teremtenek (fotó: Domján Attila)

Deli Kitti főszervező a hétvégi program előtt hangsúlyozta, hogy bár a különböző kategóriák fellépői versenyre neveztek be, de mégsem az a lényeg, hogy egymást győzzék le, hanem hogy a szakmai zsűri tanácsait megfogadva saját magukhoz képest tudjanak fejlődni .

Nem egymás legyőzése a cél – hangsúlyozta Deli Kitti (fotó: Domján Attila)

A fesztivál társprogramja a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó (VESZT) , amelynek az a célja, hogy találkozási pontot hozzon létre az ország különböző régióiból érkező társulatok között, és hogy évről évre minél sokszínűbb programot kínáljon a fesztiválra érkezőknek. Az idei találkozó programjai igazi csemegét jelentettek minden színházat szerető, az amatőr színjátszás vagy épp a drámapedagógia iránt érdeklődő nézőnek.

Sokszínű tehetségről tettek tanúbizonyságot a résztvevők (fotó: Domján Attila)

A VESZT kísérőprogramjaként idén először az I. Dráma Műhely Napokat is megrendezték, amelynek során számos, a szakmájában elismert művész vezetett workshopokat, tréningeket és kerekasztal-beszélgetéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.