EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

PR

Vigyázz, kész, startup!

Lépj ki a fényre, ifjú Edison! – buzdítja ismét az MVM EDISON programja a fiatal géniuszokat, hogy ötleteikhez pályázati úton szerezzenek anyagi forrást a végső megvalósításhoz.

Fotó: Mészáros Diána

Érdemes a kreatív elképzeléseinket okosan kicsomagolni és a hosszú estéken át gombolyított agyhullámok szövevényes villanását a megfelelő formába önteni, majd a végeredményt a megfelelő helyen bemutatni. Erre a legideálisabb lehetőség az MVM-csoport EDISON programja.

Fotó: Mészáros Diána

Magyarország harmadik legnagyobb árbevételű cége, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghatározó gazdasági szerepe mellett egyre nagyobb hangsúlyt helyez a kutatás és a fejlesztés támogatására. A cégcsoport mint a környezettudatos energia elkötelezett támogatója az energiahatékony projektjei mellett a jövőt az innovatív és versenyképes megoldásokkal képzeli el. Az MVM az okos jövőre készülve hívta életre az EDISON programot, amely a híres és rendkívül termékeny feltaláló iránti tiszteletből kapta ezt a nevet, A betűk külön-külön is fontos fogalmakat, építőelemeket takarnak: Energy, Design, Innovation, Smart, Open, Network. Az MVM EDISON program négy pillérre épül, amit a „in4” stratégia fogalmaz meg. A négy „I” betű jelentése: inkubátor, indukátor, innovátor és indikátor, amelyek önmagukban is igen érdekes területek.


JELENTKEZÉS 2019. január 31-ig. Bővebb információ és részletek: www.mvmedison.hu.

Világos üzenet a jövőből!

Nem baj, ha valaki nem érti, mit jelentenek a következő szószülemények: HeatTANK, BuGO, POIZO, ECObuilder, EnergyAL, IORA Smart System, e-zászló, parabolikus napkollektor. Akik ezeket a szavakat alkották, olyan fiatal ötletgazdák, akik már egy környezettudatosabb jövőben szeretnének élni, ahol az energiapazarlás és a természet károsítása megszűnik. A találmányok kreatív nevei jól tükrözik az innovatív fejlesztők gondolatvilágát. Az eddigi pályázók egybehangzóan állítják, hogy bárki kiléphet a fényre. Azt tanácsolják az idei jelentkezőknek, hogy ne hagyják porosodni a fiókban zseniális ötleteiket. Gondolják végig, kinek és miért lehet jó az adott találmány. A sikert garantálja a konok elkötelezettség, a folyamatos munka és fejlesztés. Pályázzanak, a többit már a mentorprogramban szereplő szakemberek segítségével közösen valósíthatják meg. Hiszen az ötlettől a végső megvalósulásig, a termék esetleges sorozatgyártásáig hosszú és főleg költséges az út.

A megálmodott energetikai újítás vagy egy már működő rendszer, illetve szolgáltatás hatékonyabbá tétele végül mindig a gyakorlatban vizsgázik. Ezért az EDISON program elsődleges célja a saját igényekre szabható startup ökoszisztéma kiépítése, amely a jelenleg hazánkban fellelhető energetikai, energiatudatossági, oktatási témájú hardverfejlesztések és kapcsolódó szoftverfejlesztések, a fenntartható design, valamint a jelentős társadalmi és gazdasági hatás kiváltására képes fejlesztések, magvető fázisban lévő ötletek inkubálására alkalmas. A program mindebben a pályázók segítségére van, hogy önjáró projektté fejlődjön és végül a piacra kerüljön a találmány.

 

12 ötlet már meggyőzte a zsűrit

A hazai innovátorok pályázatait 2019. január 31-ig várja az MVM EDISON startupversenye, ahol a tét óriási! Az elmúlt években több száz alkotót mozgatott meg az innovációs pályázat. A korábbi döntőkben végül a kiválasztott 12 pályázó egymillió forintos díjazást nyert a szakmai zsűritől. A legjobb 4 ötlet gazdái továbblephettek a második forduló inkubációs mentorprogramjába. Itt már max. 50 millió forint összeEDISON_vektoros_LOGOgű magvető befektetésre és inkubációs/akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére is lehetőséget kaptak. A nevezéseket általános, házi, irodai és a közösségi, más néven városi energiatermelés és felhasználás különféle területein alkalmazható energetikai újítások vagy egy már működő rendszer, illetve szolgáltatás hatékonyabbá tételét elősegítő témákban várták.

Kapcsolódó Cikkek