2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Dunaújváros

Világháborús tárlat nyílt a múzeumban

Az I. világháború emlékezete címmel nyílt kiállítás a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban. A tárlaton Ősz Tamás Zsolt magángyűjteményének darabjait láthatják az érdeklődők. Az intézmény előcsarnokában látható új kiállítást Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, történész nyitotta meg .

A múzeum vezetője az eseményen elmondta: az összesen 16 millió ember halálát követelő világégés az akkori Osztrák–Magyar Monarchiát is érintette, hiszen több mint egymillió vértanú emléke őrzi a háborút. A kiállítás előttük is tiszteleg.

Ősz Tamás Zsolt gyűjtő és Farkas Lajos múzeumigazgató a megnyitón

A tárlat ugyanakkor azt is megörökíti, hogy a harcoló katonák milyen szépen megmunkált, értékes darabokat készítettek egy-egy tűzszünet idején a fronton. A válogatott művek jövő év március végéig látogathatók a múzeumban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.