EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Veszprém

Világkonyhává avanzsált a veszprémi egyetem

Afrika és Ázsia konyhája elevenedett meg az egyetemen a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. szervezésében:  több tucat lelkes külföldi hallgató adott ízelítőt országa konyhájából és hagyományaiból.

Két kontinens konyháját ismerhettük meg (fotó: Domján Attila)

Az egyetemen 350 külföldi diák tanul, és azért, hogy a nálunk töltött idő alatt ne csak az órai tananyaggal találkozzanak, hanem a magyar kultúrába is belekóstolhassanak, az intézmény tíz éve minden esztendőben nemzetközi hetet tart, ahol jobban megismerkedhetnek velünk.


A nemzetközi hét már hagyománnyá vált a Pannon Egyetemen (fotó: Domján Attila)

Erről szól Veszprém és a balatoni régió Európa Kulturális Fővárosa pályázata is: ismerjük meg egymást, nyissuk ki a szívünket az új dolgokra, a toleranciára, a sokszínűségre. Éppen ezért idén a város is a nemzetközi hét mellé állt, aminek keretében szerdán a Taste the World programon kilenc nemzet fiataljai adtak kóstolót országuk hagyományos ételeiből, amelyekhez a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. biztosította az alapanyagokat. Afrika mellett Mongólia, Kazahsztán, Oroszország, Kambodzsa, Dél-Korea, Banglades, India és Tunézia képviseltette magát, a hallgatók pedig nemcsak a finom fogások elkészítésében jeleskedtek, hanem néhány érdekes információt is megosztottak az országukról, a kambodzsaiak pedig egy hagyományos táncot is bemutattak.

Az egyetemen 350 külföldi hallgató tanul (fotó: Domján Attila)

Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. igazgatójának ígérete szerint jövő tavasszal igyekeznek megismételni a rendezvényt, amikor a Hotel Magister falai közül kilépve tágabb keretek között is megmutathatnák, hogy a gasztronómia kiváló híd egymás megismeréséhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.