2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Sopron

Világsztárok a Fertőrákosi Barlangszínházban

Világsztárokat és további nézőszám-emelkedést várnak a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház jövő nyári szezonjában. Kész a program!

Nézőszám-emelkedést is várnak az új szezontól
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Sajtótájékoztatón ismertették a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház új évadának műsortervezetét. Pataki András, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója elmondta, az idei szezonban már 41 előadást tartottak ezen a játszóhelyen, a produkciókat csaknem 20 ezren látták, jövőre pedig szeretnék tovább növelni a mutatóikat, és 25-30 ezer nézőre számítanak.


Kiemelt helyszín a helyiek és a turisták körében is a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A jövő nyári barlangszínházi szezont június 2-án a Soproni Szimfonikusok úgynevezett Ötórai hangoló koncertje nyitja újdonságként. A kamarazenekar Dohnányi Ernő világhírű zeneszerező, karmester, zongoraművész, pedagógus tiszteletére – aki egyébként a barlangszínházat, mint kulturális helyszínt felfedezte – tart koncerteket a szezon során összesen tízszer.
Június 9-én érkezik az ExperiDance Revans című produkciója. Másnap a Budapest Jazz Orchestra Ella 100 című nagy műsora várja a nézőket.
A második SopronDrumra, amely Európában egyedülálló ütős fesztivál, június 14. és 16. között ismét zenészcsillagok érkeznek és koncerteznek is. Az ütős műfaj egyik nagy sztárja, a Santanával is turnézó Dennis Chambers, egy másik dobosgéniusz, Tommy Campbell is várható, csakúgy, mint a pop, az R & B és a crossover muzsikusok legbefolyásosabb szaxofonjátékosa, a hat Grammy-díjat nyert David Sanborn. A hazai színeket a 35 éves Amadinda együttes képviseli.
Nemzetközi különlegességként lép fel Szaranszkból az Orosz Nemzeti Balett Bizet Carmen című produkciójával június 22-én, míg a következő napon a népszerű Csík zenekar koncertezik a barlangszínházban.
Az operaműfaj kedvelői július 5-én a Kassai Állami Opera Puccini Bohémélet olasz nyelvű előadását tekinthetik meg, július 6-án pedig magyarul, német feliratozással szerepel a műsoron Mozart Figaro házassága című kedvelt műve.
A Soproni Petőfi Színház idei saját produkciója ezen a játszóhelyen a Valahol Európában című musical lesz Mikó István és soproni fiatalok főszereplésével. Ugyancsak saját előadásként készül majd német nyelven Lehár Ferenc A víg özvegy című operettje.
A humor nagyágyúi Badár Sándor és Aranyosi Péter augusztus 2-án lépnek fel a barlangszínházban, a következő nap pedig a Budapest Bár tart koncertet. Az Amazonok című táncjátékkal az ExperiDance augusztus 9-én és 10-én vendégeskedik Fertőrákoson.

A kirándulók körében is népszerű a helyszín
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A szervezők megemlékeznek a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójáról, ebből az alkalomból augusztus 19-én nagyszabású programot tartanak ezen a játszóhelyen.
A barlangszínházi szezont szeptember 14-én Zorán koncertje zárja.


Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.