2019. április 20., szombat
Tivadar

Sport

Visszavonult Rafael van der Vaart

Korábbi terveivel ellentétben már most visszavonult a labdarúgástól Rafael van der Vaart, a hollandok 109-szeres válogatott futballistája.

A 35 éves játékos, aki jelenleg a dán élvonalbeli Esbjerg alkalmazásában áll, eddig azt mondta, a szezon végén akarja befejezni a pályafutását, de egy edzésen elszenvedett sérülés végül arra kényszerítette, hogy már most visszavonuljon.


“Egyszerűen most abba kell hagynom. Nem azért vagyok itt, hogy lábadozzak, hanem azért, hogy játsszak.” – mondta van der Vaart a holland De Telegraaf című lapnak.

A játékmester az Ajax Amsterdamban kezdte a pályafutását, majd a Hamburger SV-nál futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezt követően a Tottenham Hotspurnél játszott, majd visszatért Hamburgba. Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután – mivel párja a dán válogatott kézilabdázó, Estvana Polman – Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, idén nyáron pedig az Esbjerg játékosa lett.

Klubszinten 546 meccsen 175 gólt szerzett. A holland válogatottban 25-ször volt eredményes, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Matek helyett győzelem a segítség

    Matek helyett győzelem a segítség

    Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

  • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.