EUR: 345,98 Ft
CHF: 320,06 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Sport

Visszavonult Rafael van der Vaart

Korábbi terveivel ellentétben már most visszavonult a labdarúgástól Rafael van der Vaart, a hollandok 109-szeres válogatott futballistája.

A 35 éves játékos, aki jelenleg a dán élvonalbeli Esbjerg alkalmazásában áll, eddig azt mondta, a szezon végén akarja befejezni a pályafutását, de egy edzésen elszenvedett sérülés végül arra kényszerítette, hogy már most visszavonuljon.


“Egyszerűen most abba kell hagynom. Nem azért vagyok itt, hogy lábadozzak, hanem azért, hogy játsszak.” – mondta van der Vaart a holland De Telegraaf című lapnak.

A játékmester az Ajax Amsterdamban kezdte a pályafutását, majd a Hamburger SV-nál futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezt követően a Tottenham Hotspurnél játszott, majd visszatért Hamburgba. Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután – mivel párja a dán válogatott kézilabdázó, Estvana Polman – Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, idén nyáron pedig az Esbjerg játékosa lett.

Klubszinten 546 meccsen 175 gólt szerzett. A holland válogatottban 25-ször volt eredményes, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek