EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Visszavonult Rafael van der Vaart

Korábbi terveivel ellentétben már most visszavonult a labdarúgástól Rafael van der Vaart, a hollandok 109-szeres válogatott futballistája.

A 35 éves játékos, aki jelenleg a dán élvonalbeli Esbjerg alkalmazásában áll, eddig azt mondta, a szezon végén akarja befejezni a pályafutását, de egy edzésen elszenvedett sérülés végül arra kényszerítette, hogy már most visszavonuljon.


“Egyszerűen most abba kell hagynom. Nem azért vagyok itt, hogy lábadozzak, hanem azért, hogy játsszak.” – mondta van der Vaart a holland De Telegraaf című lapnak.

A játékmester az Ajax Amsterdamban kezdte a pályafutását, majd a Hamburger SV-nál futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezt követően a Tottenham Hotspurnél játszott, majd visszatért Hamburgba. Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután – mivel párja a dán válogatott kézilabdázó, Estvana Polman – Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, idén nyáron pedig az Esbjerg játékosa lett.

Klubszinten 546 meccsen 175 gólt szerzett. A holland válogatottban 25-ször volt eredményes, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.