2020. március 30., hétfő
Zalán

Extra

Viszkis: Most már révbe értem!

Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák készítéséből él, tegnap pedig megnyitotta Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén. Ambrus nem is lehetne boldogabb, mert szakmai sikerei mellett, a magánélete sem alakulhatna jobban:  51 évesen hamarosan kislánya lesz. A kicsit a dédmamájáról nevezik el.

– Pici lett a hely! – kezdte beszédét Ambrus Attila azaz a Viszkis, aki tegnap nyitotta meg Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén a V8 Szabadidőközpontban. A kerámiák és a festmények szombat 13 óráig láthatóak.


– Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi ember eljött és hosszan tudnám sorolni, hogy kinek köszönhetem, hogy itt vagyok. Ez egy újabb állomása az életemnek. Azt gondolom révbe értem, az életem minden szempontból jól alakul. Nagyon sok ember segített nekem ebben! Köszönöm a feleségemnek, hogy kitart mellettem és elviseli, hogy néha beiszom – mondta Ambrus, majd mindenkivel kedélyesen elbeszélgetett vagy épp viszkizett. A kiállításon a felesége, Réka is részt vett, aki végig a háttérből támogatta a szerelmét. Nem csoda, hogy Ambrus most úgy érzi, hogy révbe ért.  Pár hónap múlva, a jövő év elején, 51 évesen apa lesz. Az egykori bankrabló 13 évet ült börtönben, és nem is vehetett volna nagyobb fordulatot az élete. Szabadulása után keramikus lett, és megismerkedett a nála 18 évvel fiatalabb Rékával, akivel három évvel ezelőtt örök hűséget fogadtak egymásnak. Nemrég kiderült, hogy lombikprogram segítségével végre szülők lehetnek. A Viszkis a Story magazinnak elárulta, a kislánya lesz, aki az Anna nevet kapja, ezzel nagymamája előtt szeretne tisztelegni.

Ambrus Attila a kerámiái között

„Rékával már a terhesség legelején megállapodtunk, hogy amennyiben fiunk lesz, akkor ő, ha lányunk, akkor meg én választok nevet. Réka tisztában volt azzal, hogy a nagymamámra tekintettel én az Annát szeretném. Szép és kedves név, illik az Ambrushoz, meg hát a nagymamám volt az egyik legfontosabb ember az életemben. Tulajdonképpen egyetlen családtag, akire haláláig számíthattam. Ő nevelt, és csak miután eltávozott, kerültem intézetbe…” – mondta a hetilapnak az egykori bankrabló. Korábban a Lokálnak mesélt arról, hogy édesanyjának nem fogja megmutatni a picit, mert bár az évek alatt próbálta helyrehozni a kapcsolatukat, de az asszony három éve olyat tett, amit Ambrus sosem fog megbocsátani.


– Szerettem volna, ha ő kísér az oltárhoz az esküvőmön, de egyszerűen nem jött el, ezzel lehúztam őt a térképről. Mindent megbocsátottam neki, de ezt már nem tudom. Egy szektának a tagja… én elfogadok minden vallást, de az én hitemet nem fogadja el. Azt megígértem az anyámnak, hogy ha a gyerekem látni akarja őt, akkor el fogom vinni hozzá. De nem azért, mert én akarom, hanem mert a gyerekem akarja. A magam részéről az anyámat az életben többet nem kívánom látni, maximum találkozunk a pokolban. A rokonoknak sem fogom megmutatni a picit, az én családomból senkinek. Őket szintén lehúztam a térképről, ugyanis nem kevés pénzt hazavittem annak idején, és gyakorlatilag lesz*rták a fejem, amikor a sitten ültem. Ők sem léteznek, a feleségem családja azonban biztos hátteret jelent – mondta Ambrus korábban a Lokálnak.

Kapcsolódó Cikkek