2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Vizsgálja a NAV a jobbikos mutyit

Meghallgatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabó Balázs volt jobbikos politikust a párt zavaros pénzügyei miatt tett feljelentése kapcsán.

„Több regionális igazgató nevét, elérhetőségét is megadtam a hatóságnak. Ők nagyjából ugyanakkora pénzek felett diszponáltak, el tudják mondani, hogy kik adták tovább az összegeket, kik voltak a befizetők, akiket aztán a NAV is meghallgathat” – mondta a Magyar Időknek Szabó Balázs. Hozzátette, Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1TV volt főszerkesztője is jelezte idézhetőségét. A politikus azt mondta, hogy Kisberk konkrétumokkal is fog szolgálni a hatóságoknak, amennyiben beidézik.


– Elmondtam továbbá, hogy én is befizető voltam, ezt bizonyítottam is, és elmondtam, hogyan zajlottak ezek a befizetések – vallotta be Szabó Balázs. A volt szekszárdi Jobbik-elnök akkor tett feljelentést, amikor megtudta, hogy a párt feltehetően Simicska Lajostól úgy kapott pénzt, hogy azt Szabó Gábor pártigazgató a regionális igazgatókon keresztül juttatta el a tagokhoz, ők a kapott összegeket részletekben fizették be a Jobbik kasszájába, mintha szabályos pénzadományok lennének.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.