2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Vizsgálja a NAV a jobbikos mutyit

Meghallgatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabó Balázs volt jobbikos politikust a párt zavaros pénzügyei miatt tett feljelentése kapcsán.

„Több regionális igazgató nevét, elérhetőségét is megadtam a hatóságnak. Ők nagyjából ugyanakkora pénzek felett diszponáltak, el tudják mondani, hogy kik adták tovább az összegeket, kik voltak a befizetők, akiket aztán a NAV is meghallgathat” – mondta a Magyar Időknek Szabó Balázs. Hozzátette, Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1TV volt főszerkesztője is jelezte idézhetőségét. A politikus azt mondta, hogy Kisberk konkrétumokkal is fog szolgálni a hatóságoknak, amennyiben beidézik.


– Elmondtam továbbá, hogy én is befizető voltam, ezt bizonyítottam is, és elmondtam, hogyan zajlottak ezek a befizetések – vallotta be Szabó Balázs. A volt szekszárdi Jobbik-elnök akkor tett feljelentést, amikor megtudta, hogy a párt feltehetően Simicska Lajostól úgy kapott pénzt, hogy azt Szabó Gábor pártigazgató a regionális igazgatókon keresztül juttatta el a tagokhoz, ők a kapott összegeket részletekben fizették be a Jobbik kasszájába, mintha szabályos pénzadományok lennének.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek