EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

VOLÁN: Duplájára nőtt az autóbusz-vezetők fizetése

Az elmúlt évtizedben folyamatosan növekedtek a bérek a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél. A társaság ma már ott tart, hogy a 2010-hez képest majdnem duplájára emelkedtek a fizetések, és jövőre újabb emelésre számíthatnak az autóbusz-vezetők. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató tapasztalata pedig újabb sikerek garanciája lehet.

Ha egy kisgyermeket megkérdezünk, hogy mi szeretne lenni, ha felnő, általában olyan választ kapunk, hogy tűzoltó, űrhajós vagy autóbusz-vezető. Utóbbiak álmai most akár a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél is megvalósulhatnak. A közel százéves múltra visszatekintő közlekedési társaság – amely több mint ezer járművel biztosítja a kényelmes utazást – most 1500 teljes munkaidejű autóbusz-vezetője mellé újabbakat szeretne alkalmazni, így felvételt hirdet autóbusz-vezetői munkakörbe.


Bérezés tekintetében is élen jár a VOLÁNBUSZ Zrt. Bizonyos feltételek teljesítése esetén a teljes munkaidős autóbusz-vezetők tavaly havonta bruttó 310 ezer forintot kereshettek, míg idén havi 356 ezer forint a tervezet. Jövőre további ötszázalékos emelésre számíthatnak a sofőrök. Az elmúlt években folyamatosan nőtt az alkalmazottak bére, hiszen ha megnézzük, hogy a társaságnál 2010-ben mennyit keresett egy autóbusz-vezető (184 700 forint), láthatjuk, hogy 2018-ra csaknem a kétszeresére emelkedett a fizetésük.

A havibéren kívül egyébként széles körű cafeteria-rendszer (bruttó 491 000 forint évente), az üzemanyag-megtakarítás díjazása (2017-ben átlagosan 51 000 forint/fő/hó), önkéntes nyugdíjpénztári támogatás (a bruttó bér 3 százaléka), illetve egyéb juttatások (díjmentes utazási igazolvány, társasági üdülési lehetőségek, segélyezési rendszer stb.) egészítik ki az autóbusz-vezetők jövedelmét.


A VOLÁNBUSZ Zrt. munkahelyi biztonságot, kiszámítható előrelépési lehetőséget és a továbbtanulás támogatását is biztosítja alkalmazottai számára, az új elnök-vezérigazgató pedig garancia a további sikerekre. Dávid Ilonát augusztus 2-án nevezte ki a vállalat élére a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Az utasszállítás területén szerzett tapasztalatait mindenképpen tudja majd kamatoztatni, hiszen korábban a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, és irányításával rendkívül sokat fejlődött a vállalat.

– Mindent megteszek annak érdekében, hogy a VOLÁNBUSZ olyan munkahely legyen, ahol nemcsak jó, de érdemes is dolgozni – mondta a társaság családi napján tartott köszöntőbeszédében Dávid Ilona.

Ezekre van szüksége egy autóbusz-vezetőnek:

– PÁV II.-vizsga

– Egészségügyi és pszichológiai alkalmasság

– D kategóriás jogosítvány

– GKI-kártya

– Erkölcsi bizonyítvány

(A vállalat rendszeresen indít képzéseket C kategóriájú jogosítvánnyal rendelkező jelöltek számára a D kategória és a GKI-alapképesítés megszerzésére, a B kategóriáról induló képzést pedig jelenleg szervezik.)

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.