2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Volner: Sneider barátnőjét is a Jobbik-frakció fizeti

Bíróság előtt folytatódhat a jobbikos vezetés és a párt volt alelnökének harca, miután a bejelentették: a Jobbik és több magánszemély is bíróság elé citálja Volner Jánost. A Mi Hazánk Mozgalomba átigazolt képviselő most éppen azzal húzta ki a gyufát, hogy Sneider Tamás pártelnök barátnőjének milliós kifizetéseiről tálalt ki a Facebookon.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Újra beleszállt volt pártjába Volner János, egykori Jobbik-alelnök, aki a jelek szerint zokon vette, hogy egy használt Skoda Octavia és a barátnőjének tulajdonított havi nettó 230 ezres fizetés miatt „luxusigények támasztásával” vádolta meg a Jobbik. A Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott képviselő a hétvégén Facebook-posztban számolt be róla, hogy Sneider Tamás feleségén túl a pártelnök „barátnője” is milliós nagyságrendű kifizetésekben részesül havonta a frakció kasszájából.


„De nem csak a jogászok kerestek ilyen jól, vegyük például Sneider Tamás mai napig a Jobbiknál foglalkoztatott barátnőjét, Kilián Alexandrát (a párt országgyűlési képviselőjelöltjét). Nála vajon rendben vannak a havi több, mint 1 milliós szerződések? Miben volt ennyire profi Alexandra, ha szabad érdeklődnöm?”

A volt frakcióvezető ugyan nem fejti ki, hogy miben is kellene az említett hölgynek jeleskednie, de Kilián Alexandra neve nem először merül fel több kifizetéssel kapcsolatban: 2012-ben az ő tulajdonában lévő Paradox Média Kft.-vel három darab, összesen 9,779 millió forint értékű szerződést kötött a Jobbik-frakció. A cég azóta megszűnt, de Kilián Alexandra most is rendszeresen vesz fel pénzeket a frakciótól Facebook-profilok létrehozása, karbantartása címszóval. A múlt év elején csak ezen megbízási szerződés értelmében havi 500 ezer forintot fizetett a Jobbik Kilián Alexandrának, akit Volner különösebb részletezés nélkül Sneider Tamás barátnőjeként emleget bejegyzésében.


MTI Fotó: Mónus Márton

„Különösen izgalmasak ezek a hölgyeknek juttatott milliós pénzek annak ismeretében, hogy Sneider Tamás éppen a héten tartott sajtótájékoztatót, ahol a »keresztény alapokon nyugvó adópolitika« nevében nagy hangon követelte az 1 millió forintnál magasabb bérek kőkemény megadóztatását. Micsoda szemforgató, álkeresztény szélhámosság ez?! Ha esetleg pereskedni akarnak, készséggel állok elébe: eddig is igazoltam minden szavamat és ezután is fogom” – állt bele a küzdelembe kőkeményen Volner.

A Jobbiktól cáfolat nem érkezett, csupán azt közölték: bíróság elé viszik Volnert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek