2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Volt élettársát zaklatta

Zaklatás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki bő két hónap alatt több százszor hívta volt barátnőjét, sokszor meg is fenyegette, legutóbb azzal, hogy elvágja a torkát.

A 27 éves kanizsai fiatalember és barátnője 2011-től 2018 márciusáig élt együtt, szerelmükből gyermek is született.


– Időközben azonban megromlott a kapcsolatuk – mondja dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője –, ezért a nő elköltözött közös lakásukból. Ezt követően a férfi telefonon rendszeresen hívta a sértettet, és a beszélgetések során többször bántalmazással fenyegette meg.

A férfi halálosan megfenyegette volt élettársát (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Az ügyészség adatai szerint idén március eleje és május 10. között összesen 621 alkalommal tárcsázta a férfi volt kedvese számát, míg a nő 287 alkalommal hívta a vádlottat, hogy közös gyermekükkel kapcsolatban egyeztessenek. Aztán az utolsó telefon „kiverte a biztosítékot”: a férfi – immár nem először – szidalmazta korábbi élettársát, majd azzal fenyegette meg, hogy „este elkaplak, elvágom a torkodat”.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádiratában az szerepel, hogy mivel az együttélésük során a férfi többször bántalmazta a nőt, ez a fenyegetés a sértettben komoly félelmet keltett. A vádlottnak most zaklatás miatt kell a kanizsai járásbíróság elé állnia.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.