2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Hódmezővásárhely

Wallenberg nyomába eredtek a diákok

A Raoul Wallenberg Egyesület a hódmezővásárhelyi Emlékpontban rendezte meg a Wallenberg nyomán című országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját hét dél-alföldi és határon túli csapat részvételével.

Dr. Miklós Péter, az Emlékpont igazgatója elmondta, hogy a közgyűjtemény feladata, hogy a XX. századi sorstragédiákra figyelmet fordítson, bevonja a közös gondolkodásba a diákokat, hogy az elnyomás soha ne ismétlődhessen meg.


A regionális forduló három legjobbja jut tovább a következő fordulóra

Raoul Wallenberg
Fotó: Wikipédia

Összesen 7 csapat vett részt ezen a vetélkedőn, amelyet már 10 éve szervez meg a Raoul Wallenberg Egyesület. Az egyesület fő tevékenysége a tolerancia erősítése, a rasszizmus elleni küzdelem, amelynek érdekében rengeteg megemlékezést tartanak, de kiemelt helyen szerepelnek a fiatalabb generáció számára meghirdetett versenyek is – tudtuk meg Kardos Tamásnétól, az egyesület elnökségi tagjától, a jelenlegi vetélkedő zsűrielnökétől.

A csapatok nemcsak a dél-alföldi régióból, hanem egész Kelet-Magyarországról érkeztek, a térségből a makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium diákjai jelentkeztek a versenyre. A megmérettetés során interaktív, modern technikát felhasználó feladatokat is meg kellett oldani a résztvevőknek, illetve előzetesen mindenkinek el kellett készítenie egy kisfilmet a témában. A verseny második részét már a Magyar tragédia 1944 kiállítóhelyen rendezték meg, ahol a hódmezővásárhelyi kiállítási anyaghoz kapcsolódóan oldottak meg a diákok feladatokat. Emellett egy előadást is meghallgathattak Szigeti János holokauszt-túlélőtől.

Kapcsolódó Cikkek