2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Veszprém

Wallenberg nyomán versenyeztek

A Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány és a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tizedik alkalommal hirdeti meg a Wallenberg nyomán című vetélkedőt magyarországi és határon túli középfokú oktatási intézmények diákjai számára.

A vetélkedő egyfajta interaktív elmélkedés, amelynek legfontosabb alapköve a kommunikáció. A versenyzők különböző feladatok és szempontok alapján körbejárják a toleranciával, embermentéssel, idegengyűlölettel, rasszizmussal, kitelepítéssel és a romák, zsidók helyzetével kapcsolatos fontos kérdéseket, átgondolva, hogy a nemzet részéről kiket és milyen hátrány, megkülönböztetés ér, és ennek mi az oka.


Sebes József hangsúlyozta: a vetélkedő nem csak a versengésről szól (fotó: Domján Attila)

A veszprémi elődöntőn hét lelkes csapat küzdött a biztos döntőbe jutást jelentő első helyért: Győrből, Budapestről, Tapolcáról és Dunaszerdahelyről is érkeztek diákok, illetve két veszprémi csapat is részt vett a megmérettetésen.

A veszprémi elődöntőn hét csapat küzdött a döntőbe jutásért (fotó: Domján Attila)

A megnyitón dr. Sebes József, a Raoul Wallenberg Egyesület és az elődöntő zsűrijének elnöke elmondta, hogy a vetélkedő nemcsak a versengésről szól, hanem arról is, hogy a diákok beszéljenek ezekről a témákról, és az itt szerzett tapasztalatokat továbbítsák társaiknak, illetve később gyermekeiknek, hiszen a kommunikáció – oldva a görcsöket, gátlásokat – a nemzeti összetartással kapcsolatos kérdésekben a legnagyobb erő.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.