EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Veszprém

Wallenberg nyomán versenyeztek

A Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány és a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tizedik alkalommal hirdeti meg a Wallenberg nyomán című vetélkedőt magyarországi és határon túli középfokú oktatási intézmények diákjai számára.

A vetélkedő egyfajta interaktív elmélkedés, amelynek legfontosabb alapköve a kommunikáció. A versenyzők különböző feladatok és szempontok alapján körbejárják a toleranciával, embermentéssel, idegengyűlölettel, rasszizmussal, kitelepítéssel és a romák, zsidók helyzetével kapcsolatos fontos kérdéseket, átgondolva, hogy a nemzet részéről kiket és milyen hátrány, megkülönböztetés ér, és ennek mi az oka.


Sebes József hangsúlyozta: a vetélkedő nem csak a versengésről szól (fotó: Domján Attila)

A veszprémi elődöntőn hét lelkes csapat küzdött a biztos döntőbe jutást jelentő első helyért: Győrből, Budapestről, Tapolcáról és Dunaszerdahelyről is érkeztek diákok, illetve két veszprémi csapat is részt vett a megmérettetésen.

A veszprémi elődöntőn hét csapat küzdött a döntőbe jutásért (fotó: Domján Attila)

A megnyitón dr. Sebes József, a Raoul Wallenberg Egyesület és az elődöntő zsűrijének elnöke elmondta, hogy a vetélkedő nemcsak a versengésről szól, hanem arról is, hogy a diákok beszéljenek ezekről a témákról, és az itt szerzett tapasztalatokat továbbítsák társaiknak, illetve később gyermekeiknek, hiszen a kommunikáció – oldva a görcsöket, gátlásokat – a nemzeti összetartással kapcsolatos kérdésekben a legnagyobb erő.

Kapcsolódó Cikkek