EUR: 327,56 Ft
CHF: 301,78 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Szombathely

XXI. századi körülmények a Bercsényiben

Nyílászárókat cseréltek, rendbe tették a homlokzatot, kifestették a tantermeket, felújították az öltözőket és a vizesblokkokat – mintegy 120 millió forintból újult meg a Bercsényi Miklós Általános Iskola. Az  Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban nemcsak a 35 éves épületet modernizálták, hanem korszerű digitális eszközökkel is gazdagodott az intézmény.

Megszépült az épület Fotó: CSG

Az ünnepélyes átadón Puskás Tivadar polgármester emlékeztetett: a szombathelyi tankerület minden második iskolaépülete megújul a közeljövőben.

Együtt ünnepeltek a diákok, a tanárok és a városvezetők Fotó: CSG

– A döntéshozók és az oktatási szakemberek közös feladata, hogy megteremtsék a magas szintű szakmai munka feltételeit az intézményekben – fogalmazott Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.