EUR: 330,95 Ft
CHF: 302,15 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Zalaegerszeg

Zalai siker a Fittparádén: Németh Bálint begyűjtötte az abszolút profi kártyát

Már régóta nem a „csajoknak tetszeni vágyás” motiválja

A kétnapos, nemzetközi multisport fesztiválon, amelyet immáron 16 éve rendeznek meg a XII. kerületi MOM Sportban, az IFBB  (International Bodybuilding and Fitness) szervezet profi kártyáját érdemelte ki a Men’s Physique kategóriában Németh Bálint, miután kategóriájában (175-180 cm) és az összetettben is az első helyen végzett. Sőt, az erős megmérettetésen – amely a lemondások és a következetes kitartás kemény sportja –, kuvaiti, szlovák, francia, olasz, ukrán és szaúdi versenytársakat győzött le a zalaegerszegi testépítő.


Honnan indult a sportág szeretete?

Úszással kezdtem, majd alig négyévesen édesapám levitt a Tungsram-pályára focizgatni, majd a ZTE-ben folytattam a pályafutásomat 16-17 éves koromig. Ebben az időszakban nagyon lefoglalt a sport, az edzések, alig volt szabadidőm, de a kitartást, elhivatottságot, csapatszellemet ott tanultam meg.


Miért nem lettél focista?

Sajnos ért egy keresztszalag-szakadás, onnantól elfelejthettem a profi futballt, így a konditerem mellett tettem le a voksomat, amit 15 éves koromban kezdtem el hobbi szinten,  a közelünkben lévő Hagyma Gymben. Később iskolát is váltottam, a fociakadémiáról átiratkoztam a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba, ezután az XXL Fitnesz Clubban edzettem.

Mi fogott meg az edzőtermekben?

Nem igazán tudnám megmagyarázni, talán egyrészt nagyon szerettem volna tetszeni a lányoknak, másrészt pedig nagyon vékony és gyenge srác voltam fizikálisan és mentálisan is. Ezen szerettem volna javítani, változtatni. Nyilván mások véleménye, ilyenfajta megjegyzései indítottak el ezen az úton, először nekik akartam megfelelni, nem az önmagamról alkotott akkori képnek. Terhelni kezdtem hát magamat és feszegettem a határaimat.

Mikor kezdtél versenyezni?

19 éves koromban mentem el az első fitneszversenyemre, ahol Junior Men’s Physique kategóriában indultam, a tehetségkutatóban az első helyet értem el a helyi rendezésű Zimmermann Kupán. Ebben a kategóriában a bírók elsősorban az arányokat, a szimmetriát és az esztétikus fizikumot díjazzák, amihez nem hátrány egy jó vágású arc sem. Majd egyre több versenyen értem el dobogós helyezéseket, ami kellő motivációt adott ahhoz, hogy egyre többet versenyezzek, például indultam a San Marinó-i európai amatőr olimpián, ahonnan elhoztam a bronzot, a  Men’s Physique 173-177 cm-es kategóriában. Majd sok felkészülés után, Magyarország legrangosabb versenyén a Super Bodyn is sikerült megszereznem az első helyet. Hatalmas áttörés volt, akkor jöttem rá, hogy az álmokat meg lehet valósítani, a célokat el lehet érni, csak hinni kell benne!

Hány órát készültél erre a versenyre?

Átlagosan napi 1,5-2 órát edzem, „off” időszakban, azaz, amikor nincsen versenyszezon, mindemellett személyi edzőként is dolgozom. A verseny időszakában az utolsó két hét bizony kőkemény, mind a táplálkozásban, mind a fizikai felkészülésben, olyankor kétszer minimum három órát terhelem az izmaimat. Oda kell figyelnem a táplálékkiegészítőkre, makrobiotikumokra, hús-, szénhidrát-, zöldség- és gyümölcsfogyasztásra, ebben segít, hogy egy bizonyos termék szponzoráltja is vagyok.  Már régóta nem a lányoknak szeretnék bizonyítani, sokkal inkább önmagamnak, talán azért is mert kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban élek a barátnőmmel közel egy éve. A profi testépítés már egy más világ, a kártya megszerzése után egy ideig sajnos nem indulhatok amatőr versenyeken.


Németh Bálint: Megbélyegezve (testépítő motivációs film)

Több mint fél évig forgatták azt a rövidfilmet, amely mától bárki számára elérhető a videomegosztó portálon. A félórás film a 21 éves Németh Bálint útját mutatja be: hogyan jut el valaki egy vidéki kisvárosból a világ fitneszmezőnyének élvonalába. A film képi világa és minősége páratlan, a nézők egy teljes mértékben egyedi és különleges hangulatú produkcióval találkozhatnak, amely az itthoni online videózás egy újabb mérföldköve lehet.

 

Bálint segédanyagokat soha nem használt, keményen dolgozott a sikerért, hogy megkaphassa a profi kártyát

A győzelem után nagy az öröm!

Erős volt a nemzetközi mezőny, Bálint mégis sporttörténelmet írt

Erős volt a nemzetközi mezőny, Bálint mégis sporttörténelmet írt

Németh Bálint testépítő filmjében azt mondja, nemcsak azért volt megbélyegezve, mert vidéki, hanem azért is, mert sosem szedett semmit, mindent tisztán ért el

Izmos kockahas, csupasz mell, bronzos bőr, ám az izmokért meg kell dolgozni

Izmos kockahas, csupasz mell, bronzos bőr, ám az izmokért meg kell dolgozni

Magasra tették a lécet, Bálint mégis elérte az álmát, profi kártyát szerzett

Általában a profi kártya megszerzése csak magasabb – és drágább – versenyzési szintet jelent, ugyanúgy önerőből vagy szponzorral kell megoldani az anyagi fedezetet. Van persze pénzdíj a versenyeken, de ebből megélni még a legjobbak sem tudnak

Bálint már a profik közé tartozik

Kemény menet volt a felkészülés, de megérte a győzelemért!

Van itt bicepsz, kérem szépen…..

Kapcsolódó Cikkek