EUR: 365,50 Ft
CHF: 346,13 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Zátonyra futhat a Soros-paktum, Észtország sem kér a migrációból

Mint ahogyan azt korábban a Lokál is megírta, az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária és Magyarország már kilépett a paktum megtárgyalásából, több ország, köztük Lengyelország pedig a távozását mérlegeli az egyezmény elfogadásának folyamatából, de Csehország és Belgium sem támogatja a paktumot. – írja az Origo.

A legfrissebb hírek szerint már Észtország sem kér az amerikai tőzsdespekuláns terveiből. Ez nem csoda, hiszen a dokumentum lényege, hogy az illegális migrációt legálissá tenné, így megnyitnák a határokat több millió migráns előtt – írja a lap. Magyarország már júliusban határozott nemet mondott a paktumra.


Az ENSZ globális migrációs csomagja Európa elárulása

Szijjártó Péter azt mondta, hogy a migrációs csomag súlyos veszélyt jelent Európa számára, mert legalizálni akarják vele az illegális migrációt, alapvető emberi jognak akarja beállítani azt. A magyar kormány első számú célja továbbra is az ország és a magyar emberek biztonságának megőrzése. Hangsúlyozta: Magyarország nem ért egyet az ENSZ globális migrációs csomagjának végleges szövegtervezetével, mert annak középpontjában a migránsok jogai állnak, holott nemcsak rájuk kellene összpontosítani, hanem azoknak a jogaira is, akik a saját hazájukban szeretnének élni biztonságos és nyugodt körülmények között.

Megjegyezte, ez ugyanaz a folyamat, mint amit korábban “a kvótákkal játszottak le az Európai Unióban”, először azt a látszatot keltették, hogy a kvóták csak önkéntesek lesznek, majd a végén kötelezőek lettek. Magyarország nem támogatja a kontinensek közötti lakosságcserét, mert ez párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet és növeli a terrorveszélyt. A külügyminiszter azt is megerősítette, hogy a kilépéssel az ENSZ globális migrációs csomagjából “Magyarország semmilyen szinten nem tekinti magára nézve kötelezőnek annak alkalmazását”.


Magyarország már bebizonyította, hogy a migráció megállítható, “a magyar kormány számára mindig a magyar emberek biztonsága az első, Magyarország soha nem lesz bevándorlóország”

Magyarország július végén jelezte, hogy nem kér a dokumentumból, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azzal indokolta, hogy alapvető hozzáállásbeli különbség van a világszervezet és Magyarország között, máshonnan nézzük a migrációs folyamatokat, így másként is látjuk azokat. Az elfogadás folyamatából időközben hivatalosan kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália és Ausztria. Több ország pedig a távozását mérlegeli, így a horvátok, a dánok és a svájciak is könnyen hasonlóan dönthetnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek