2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Győr

Zsaru lennél? Jelentkezz még ma!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hamarosan elindítja azt az iskolarendszeren kívüli képzését, amelynek segítségével a megyei altiszti állományt kívánják bővíteni.

– Az Országos Rendőr-főkapitányság tette lehetővé ennek az iskolarendszeren kívüli képzésnek a beindítását, amelyet reményeink szerint 2019 januárjában el is kezdhetünk – mondta Tóth Attila rendőr alezredes, a Humánigazgatási Szolgálat vezetője.


A kezdeményezés a rendőrségnél már bevált moduláris képzés lesz. A kipróbált és jelenleg is alkalmazott oktatással itt, helyben kifejezetten közrendvédelmi rendőröket képeznek, a megyei altiszti állomány bővítésének céljából.

A második hónaptól mint próbaidős őrmesterek, járőrtársak teljesítenek szolgálatot azok, akik most felvételt nyernek
Illusztráció: Marcali Gábor

Akik teljesítik a felvételi követelményeket – 18. betöltött életév, magyar állampolgárság, érettségi megléte, büntetlen előélet, orvosi, fizikai és pszichológiai felmérés –, azok az első két hónapot mint munkavállalók töltik, tehát már illetmény mellett sajátíthatják el az alapokat. A második hónaptól pedig próbaidős őrmesterként, járőrtársként teljesítenek szolgálatot, de önálló intézkedésre még nem lesznek jogosultak. A képzés ideje 11 hét, első körben ezt kell teljesíteniük. Innentől öt év áll a rendelkezésükre, hogy megszerezzék az OKJ-s rendőri végzettséget, amely már az önálló intézkedést is engedélyezi.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság várja mindenki jelentkezését, aki szeretne az állományhoz csatlakozni
Illusztráció: Marcali Gábor

– A képzés egyik legnagyobb pozitívuma, hogy a leendő rendőrök az első pillanattól kezdve kapnak illetményt, a felvételi vizsgák is helyben zajlanak majd, illetve hogy a megyén belül teljesítenek szolgálatot, és itt is maradnak. Azt se felejtsük el, hogy már a kezdetektől azokkal az emberekkel dolgoznak, akikkel a későbbiek folyamán is találkoznak a szolgálatok során. Az első osztály reményeink szerint 30-35 fővel már januárban elindulhat. A képzést mindenképp a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság indítja, az oktatás helyszíne vagy a megyei kapitányság épülete lesz, vagy nagyobb létszám esetén Körmenden, kihelyezett oktatás formájában oldjuk meg – zárta szavait Tóth Attila alezredes.

Csatlakozz a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysághoz!
Illusztráció: Marcali Gábor

A minden részletet magában foglaló felvételitájékoztató elérhető a police.hu-n. Aki szeretne még többet megtudni, vagy máris jelentkezne, keresse Domschitz Katalin rendőr őrnagyot ([email protected]) vagy Kiss Tivadar rendőr törzsőrmestert ([email protected]) a megadott e-mail-címeken, illetve a 06-96/520-006-os telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.