2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Győr

Zsaru lennél? Jelentkezz még ma!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hamarosan elindítja azt az iskolarendszeren kívüli képzését, amelynek segítségével a megyei altiszti állományt kívánják bővíteni.

– Az Országos Rendőr-főkapitányság tette lehetővé ennek az iskolarendszeren kívüli képzésnek a beindítását, amelyet reményeink szerint 2019 januárjában el is kezdhetünk – mondta Tóth Attila rendőr alezredes, a Humánigazgatási Szolgálat vezetője.


A kezdeményezés a rendőrségnél már bevált moduláris képzés lesz. A kipróbált és jelenleg is alkalmazott oktatással itt, helyben kifejezetten közrendvédelmi rendőröket képeznek, a megyei altiszti állomány bővítésének céljából.

A második hónaptól mint próbaidős őrmesterek, járőrtársak teljesítenek szolgálatot azok, akik most felvételt nyernek
Illusztráció: Marcali Gábor

Akik teljesítik a felvételi követelményeket – 18. betöltött életév, magyar állampolgárság, érettségi megléte, büntetlen előélet, orvosi, fizikai és pszichológiai felmérés –, azok az első két hónapot mint munkavállalók töltik, tehát már illetmény mellett sajátíthatják el az alapokat. A második hónaptól pedig próbaidős őrmesterként, járőrtársként teljesítenek szolgálatot, de önálló intézkedésre még nem lesznek jogosultak. A képzés ideje 11 hét, első körben ezt kell teljesíteniük. Innentől öt év áll a rendelkezésükre, hogy megszerezzék az OKJ-s rendőri végzettséget, amely már az önálló intézkedést is engedélyezi.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság várja mindenki jelentkezését, aki szeretne az állományhoz csatlakozni
Illusztráció: Marcali Gábor

– A képzés egyik legnagyobb pozitívuma, hogy a leendő rendőrök az első pillanattól kezdve kapnak illetményt, a felvételi vizsgák is helyben zajlanak majd, illetve hogy a megyén belül teljesítenek szolgálatot, és itt is maradnak. Azt se felejtsük el, hogy már a kezdetektől azokkal az emberekkel dolgoznak, akikkel a későbbiek folyamán is találkoznak a szolgálatok során. Az első osztály reményeink szerint 30-35 fővel már januárban elindulhat. A képzést mindenképp a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság indítja, az oktatás helyszíne vagy a megyei kapitányság épülete lesz, vagy nagyobb létszám esetén Körmenden, kihelyezett oktatás formájában oldjuk meg – zárta szavait Tóth Attila alezredes.

Csatlakozz a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysághoz!
Illusztráció: Marcali Gábor

A minden részletet magában foglaló felvételitájékoztató elérhető a police.hu-n. Aki szeretne még többet megtudni, vagy máris jelentkezne, keresse Domschitz Katalin rendőr őrnagyot ([email protected]) vagy Kiss Tivadar rendőr törzsőrmestert ([email protected]) a megadott e-mail-címeken, illetve a 06-96/520-006-os telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.