2019. április 24., szerda
György

Egyéb XI.kerület

Zsupi végre ott lesz a világbajnokságon

Marokkóban rendezik a harmadik footgolf-világbajnokságot decemberben. A budaörsi Zsuppán Péter úgy készül a tíz éve létező, a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportág eddigi legnagyobb eseményére, hogy kezdetben nem is tetszett neki ez a játék. Pedig számára egy olimpiával ér fel a részvétel.

Zsupi nem sokat töprenget, akar-e indulni a vébén

− Ugyan már 2011-ben kipróbáltam ezt a sportágat, de két alkalom után rögtön abba is hagytam. Akkor még nem gondoltam volna, hogy mára ez tölti ki majd a gondolataimat – mesélt a tíz éve kitalált sportággal kapcsolatos kezdeti tartózkodásáról Zsupi. Akkoriban még Kisorosziban jóval hosszabb szakaszok voltak a mostaniaknál, és nem élveztem. Az óbudai Academy pályája már rövidebb, élvezhetőbb volt és hamarosan Kisorosziban is átalakították a pályát, ami már jobban feküdt nekem. Azóta pedig sorra footgolfozhatunk újabb és újabb golfklubokban, a játékosabb pályák pedig eseménydúsabbá tették a játékot.


Amint megjött a kedve, az eredmények is társultak ehhez. 2016-ban magyar bajnoki címet szerzett, klubjával, az Outsidersszel pedig 2017-ben a téli és a nyári csapatbajnokságot is megnyerték. Eredményei alapján részt vehetett volna két évvel ezelőtt az argentínai világbajnokságon és a tavalyi franciaországi csapat EB-n is, de az ezeken való szereplést különböző okok miatt visszamondta.

– Megbántam a döntéseimet, így az idén egy percig sem hezitáltam azon, hogy részt akarok-e venni a világbajnokságon. Januárban eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, én ott leszek Marokkóban. Viszont ez volt az eddigi legnehezebb kvalifikációs sorozat idehaza, a mezőny erőssége, no és az én gyengeségem miatt – tette hozzá nevetve. – A 17. helyről kellett az idén felkapaszkodnom, ami végül a 8. helyig sikerült is. A vébére én már úgy tekintek, mintha olimpia lenne, ahol ugyebár a részvétel a fontos.


A rövidebb, technikás pályákat szereti

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Játék a közelben

Monoron a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.