EUR: 334,74 Ft
CHF: 311,55 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb XI.kerület

Zsupi végre ott lesz a világbajnokságon

Marokkóban rendezik a harmadik footgolf-világbajnokságot decemberben. A budaörsi Zsuppán Péter úgy készül a tíz éve létező, a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportág eddigi legnagyobb eseményére, hogy kezdetben nem is tetszett neki ez a játék. Pedig számára egy olimpiával ér fel a részvétel.

Zsupi nem sokat töprenget, akar-e indulni a vébén

− Ugyan már 2011-ben kipróbáltam ezt a sportágat, de két alkalom után rögtön abba is hagytam. Akkor még nem gondoltam volna, hogy mára ez tölti ki majd a gondolataimat – mesélt a tíz éve kitalált sportággal kapcsolatos kezdeti tartózkodásáról Zsupi. Akkoriban még Kisorosziban jóval hosszabb szakaszok voltak a mostaniaknál, és nem élveztem. Az óbudai Academy pályája már rövidebb, élvezhetőbb volt és hamarosan Kisorosziban is átalakították a pályát, ami már jobban feküdt nekem. Azóta pedig sorra footgolfozhatunk újabb és újabb golfklubokban, a játékosabb pályák pedig eseménydúsabbá tették a játékot.


Amint megjött a kedve, az eredmények is társultak ehhez. 2016-ban magyar bajnoki címet szerzett, klubjával, az Outsidersszel pedig 2017-ben a téli és a nyári csapatbajnokságot is megnyerték. Eredményei alapján részt vehetett volna két évvel ezelőtt az argentínai világbajnokságon és a tavalyi franciaországi csapat EB-n is, de az ezeken való szereplést különböző okok miatt visszamondta.

– Megbántam a döntéseimet, így az idén egy percig sem hezitáltam azon, hogy részt akarok-e venni a világbajnokságon. Januárban eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, én ott leszek Marokkóban. Viszont ez volt az eddigi legnehezebb kvalifikációs sorozat idehaza, a mezőny erőssége, no és az én gyengeségem miatt – tette hozzá nevetve. – A 17. helyről kellett az idén felkapaszkodnom, ami végül a 8. helyig sikerült is. A vébére én már úgy tekintek, mintha olimpia lenne, ahol ugyebár a részvétel a fontos.


A rövidebb, technikás pályákat szereti

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Játék a közelben

Monoron a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.