EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Extra

7 tény, amit mindig is tudni akart a Reszkessetek, betörőkről!

Amikor már ünnepeltünk, ajándékoztunk és a vendégek is elmentek, akkor nincs jobb, mint bejglikómában megnézni a Reszkessetek, betörőket. Ma a TV2 adja majd 20:40-től és igazából nincs is jobb választás ennél, főleg ha még mindig képesek vagyunk nevetni a rajzfilmpoénokon. Tudtátok, hogy még egy orvos is elemezte a két tökkelütött betörő sérüléseit? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a filmről!

1. Ki írta a forgatókönyvet?


John Hughes rendező írta a forgatókönyvet. Nevéhez olyan nagy kedvencek köthetőek még, mint a Családi vakáció, Meglógtam a Ferrarival, Nulladik óra vagy a Beethoven. A Reszkessetek betörők ötletét az adta, hogy amikor Európába utaztak a családjával, akkor felmerült benne „mi történne, ha egy gyereket véletlenül otthon hagynak?”. Hazaérkezésüket követően két héttel már készen is volt a forgatókönyv. Hughes sajnos nem élhette meg, hogy munkáit még most 2018-ban is mennyire szeretik, ugyanis 2009-ben Manhattanben az utcán kapott szívrohamot.

2. „Tartsd meg az aprót te mocskos állat”


A film egyik ikonikus mondata. Sajnos baráti társaságban mi még mindig használjuk. Pedig a Reszkessetek betörőkben látható fekete-fehér film a Szennyes lelkű angyalok nem is létezik, csak emiatt a mozi miatt forgatták a jeleneteket.

3. Culkin ma is újranézi

A Kevint alakító Macaulay Culkinnak ez a film lett a végzete és néha még most is megnézi, de csak az első részt, mert a második rossz emlékeket idéz fel benne. Hajnali négykor kezdődtek a forgatások, amit nagyon utált. Viszont nemrég egy interjúban bevallotta, hogy a barátnőjének nagyon is tetszik, ha vele nézheti meg a filmet. „Képzeld csak el: tévézel a barátnőddel, kapcsolgattok, és egyszer csak belefuttok a filmbe… Mire én: meg akarod nézni? Meg akarod ezt nézni a valódi Macaulay Culkinnal? Erre ő: naná! Hát, ha ez indítja be, legyen!

4. A valóságban belehalna Marv és Harry

Orvosszakértők szerint a betörők, Marv és Harry összességében nem élnék túl a sérüléseiket, ha valóban megtörténne velük. Amikor például Harrynek a forrasztópisztoly miatt lángol a feje, akkor a fejbőr valójában teljesen elhalna. Ez azt jelenti, hogy olyan mértékben károsodna a bőr- és csontszövete, hogy csak átültetéssel lehetne segíteni rajta. Az orvos megjegyezte azt is, hogy ehhez képest Harrynek elég furcsa a reakciója, ahelyett hogy menekülne még hét másodpercig hagyja hogy lángoljon a feje.

5. Kicsoda Fuller?

Ágybavizelős Fuller megvan? Ő Macaulay Culkin öccse, Kieran. Tényleg nagyon hasonlítanak is egymásra.

6. A csúnya lány…

Buzz csúnyácska barátnőjét valójában a rendező fia játszotta. A szereppel nem akarták megbántani egyetlen lányt sem.

7. Játszd újra, Kevin!

Idén a ma már 38 éves Culkin egy reklám kedvéért újra Kevin bőrébe bújt. Így már a felnőtt Kevin maradt otthon egyedül.

Mit nézzünk még?

Az ünnepi időszakban is egész estés szórakozást kínálnak a TV2 Csoport csatornái. Szenteste a TV2-n a Sztárban Sztár+1 kicsi különkiadása után az elmaradhatatlan Reszkessetek, betörők! lesz műsoron, 25-én a Jégkorszak 4 és a Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban, míg karácsony másnapjának estéjén Hupikék törpikék 2. része és a Megjött apuci országos tévépremierje várja a TV2 nézőit. A nagycsatorna mellett a cégcsoport kábeltévéi is ünnepi műsorkínálattal jelentkeznek.

A Mozi+  csatornán december 24-én a Télapu 2: veszélyben a karácsony és Télapu 3: A szánbitorló is műsorra kerül, valamint olyan klasszikus magyar rajzfilmeket is láthatnak az ünnepek alatt, mint a Szaffi, a Lúdas Matyi, a Macskafogó és a Vuk. A programkínálatot színesíti december 25-én 19:15-től Will Smith és Tommy Lee Jones főszereplésével a Men in Black – Sötét zsaruk 2., valamint 21 órától Jason Statham, Melissa McCarthy és Jude Law a Budapesten is forgatott A kém című filmje. Karácsony másnapján a Men in Black 3. része és a Die Hard – Az élet mindig drága várja majd a Mozi+ nézőit.

A SuperTV2 szórakoztató filmekkel várja a családokat a képernyők elé. December 24-én 18:45-től James Cameron nagysikerű kalandfilmjét, az Avatart vetítik, majd 22:15-től az X-men: Az eljövendő múlt napjai című akciófilm látható. December 25-én főműsoridőben a Nász-ajánlat, valamint a Dr. Szöszi nyújt kikapcsolódást, 26-án pedig az Én és a hercegem, valamint a Dr. Szöszi második része szerepel a kínálatban. Sokan követték 15 évvel ezelőtt Kandász Andrea szívmelengető sorozatát, a Szülőszobát. Most a SuperTV2-n tér vissza a képernyőre december 23-án a dokumentumfilm, amely megmutatja az egykori szereplők sorstörténeteit. Kiderül, mi történt az elmúlt másfél évtizedben, megvalósultak-e az akkori családi álmok, együtt maradtak-e vagy elváltak a szülők?

December 25-én a FEM3 műsorán Várkonyi Andrea és a Micsoda nők! rendhagyó adással ünnepelnek, Dér Heni, Horváth Éva és Mádai Vivien is beszélnek az ünnepekhez fűződő emlékeikről és a lányok egymást is megajándékozzák. Szintén ezen a napon látható először a Boldogság Minisztérium. Sütő Enikő nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy civilek és ismert emberek történetein keresztül új perspektívából mutassa meg az olyan hétköznapinak vélt fogalmakat, mint a boldogság, a szeretet és az elfogadás. A cél, hogy egy újfajta gondolkodásmódot adjon át és általa a nézők könnyebben megtalálják a boldogsághoz vezető misztikus utat. Az első két rész december 25-én és 26-án 20:30-tól látható a FEM3 képernyőjén.

Az ünnepi időszakban is minőségi kikapcsolódást kínál a Prime. Szenteste Az ördög Pradát visel című filmet hozza el nézőinek. Cameron Diaz két napra is ellátogat a csatornára: december 25-én 21 órától a Szexvideó című pikáns vígjátékban tűnik fel, Jason Segel oldalán, december 26-án este pedig Tom Cruise-zal keveredik veszélyes kalandokba a Kéjjel-nappal című filmben.

A Zenebutik csatornán december 24-26 között délelőttönként a Kívánságpiac karácsonyi epizódjait láthatják a nézők, valamint 24-én 16:35-től a Dáridó Anno gyerekkarácsonyt, 18 órától a Zeneexpressz, 20 órától pedig a Dáridó Klub ünnepi adását tűzik műsorra. Sokak nagy kedvencei térnek vissza a képernyőre ezen a napon: 21 órától a Megasztár negyedik évadának karácsonyi adásában újra hallhatják a nézők Király Viktort, Fekete Dávidot, Lakatos Krisztiánt, Tóth Lüszit, Bencsik Tamarát, Hient és a többieket. December 25-én és 26-án délután a Zenebutik bemutatja karácsonyi adásai szórakoztatnak majd.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  A ma­gyar di­vat­márka több si­ke­res New York-i be­mu­tató után pén­te­ken a pá­ri­zsi di­vat­hé­ten pre­zen­tálta a 2020-as ta­vasz-nyári kol­lek­ci­ó­ját.

 • Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Tegnap adott koncertet Budapesten a Backstreet Boys, a fiúzenekar, akik a 90-es években meghódították a világot, azzal együtt pedig milliók szívét. Nem volt olyan tini, akinek ne lett volna tele a szobája a csapat poszterivel, aki ne lassúzott volna a dalaikra a szórakozóhelyeken.

 • Becsajozott Shawn Mendes?

  Becsajozott Shawn Mendes?

  Nemrég jelent meg Shawn Mendes és Camila Cabello közös dala, a Senorita, a rajongók pedig rögtön gyanakodni kezdtek, hogy talán nemcsak munka, hanem szerelem is van a dologban.