EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

A brit hírszerzés szerint keletre helyeződik át a világgazdaság súlypontja

Fokozatosan keletre tolódik el a világgazdaság súlypontja azzal párhuzamosan, ahogy Kína a növekvő tőkeerejének, politikai befolyásának és technológiai fejlettségének köszönhetően egyre nagyobb befolyásra tesz szert – jelentette ki Alex Younger, a brit MI6 titkosszolgálat igazgatója a skóciai St Andrews Egyetemen tartott előadásán.

“Tény, hogy a hatalom, a pénz és a politika egyaránt kelet felé tart” – fogalmazott a brit hírszerzés főnöke, hozzátéve, hogy “ez az az új politikai realitás, amihez feltétlenül igazodnunk kell. Meg kell ezért találnunk benne a lehetőségeket is, nem csak a veszélyeket.”


A kínai 5G mobil távközlési technológiától való függőségről feltett kérdésre adott válaszában Alex Younger rámutatott: “a probléma döntést igényel. Meg kell vizsgálnunk és meg kell beszélnünk a dolgot. A helyzet nem egyértelmű.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.