EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Szekszárd

A fogyatékkal élők mindennapjai

1992 óta december 3-át a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapjaként tartják számon.

Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete kerekasztal-beszélgetést szervezett azon egyesületek, civil szervezetek részére, amelyek a fogyatékkal élő emberek érdekképviseletét látják el a megyében. A rendezvény elsődleges célja felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők helyzetére és mindennapi nehézségeire – tájékoztatott Kovács Lászlóné, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének vezetője.


A rendezvény elsődleges célja: felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők helyzetére, mindennapi nehézségeire Fotó: Nagy Nándor

– A világnap elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a sérült emberekre, a fogyatékosok mindennapi gondjaira, ösztönözve az egészségeseket, hogy beteg embertársaikat egyenrangú félként kezeljék. Ez alkalomból december 3-án és 6-án figyelemfelkeltő programsorozatot szerveztünk. December harmadikán Szekszárdon tartottunk kerekasztal-megbeszélést és sajtótájékoztatót, amelyre meghívtuk a megyében működő civil szervezek vezetőit, akik a fogyatékkal élő emberek érdekképviseletét látják el. A figyelemfelkeltés volt az elsődleges cél, fontos szempont, hogy a fogyatékkal élők ne maradjanak magukra a nehézségeikkel, problémáikkal, ne szigetelődjenek el, hanem aktív, látható, egyenrangú állampolgárai legyenek a magyar társadalomnak – részletezte az egyesület elnöke.

A programsorozat folytatásaként december 6-án előadásokat is hallgathattak az érdeklődők, többek között a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának tudományos és innovációs dékánhelyettese, prof. habil dr. Nagy Janka Teodóra A fogyatékosügy és a szociális gazdaság címmel tartott előadást.

Kapcsolódó Cikkek