2020. április 02., csütörtök
Áron

Belföld

A rendőrség, a TEK és a katonai rendészek is óvják a karácsonyi vásárok biztonságát

A magyar hatóságok mindent elkövetnek, hogy az országszerte megnyílt karácsonyi vásárok látogatói biztonságban legyenek; a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a nagyobb helyszíneken a katonai rendészek is biztosítják a helyszíneket – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, országszerte mintegy 160 karácsonyi vásár nyílt, ezek biztonságát a szükséges létszámmal, illetve technikai eszközökkel vigyázzák.


A főtanácsadó az ENSZ migrációs csomagjával kapcsolatban elmondta azt is, a magyar kormány álláspontja, hogy a migráció nem pozitív folyamat, különösképpen akkor, ha nem ellenőrzött keretek között történik.

Hozzátette, az Európai Unió is arra készül, hogy a saját, a migrációra vonatkozó direktíváit megfeleltesse az ENSZ-csomagnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Főpolgármester úr, a szerda nem szombat!

    Főpolgármester úr, a szerda nem szombat!

    Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója és Fürjes Balázs államtitkár közösen kéri Karácsony Gergely Főpolgármestert, hogy oldja meg a szerdán kialakult tömegközlekedési helyzetet.

  • Nyitva, de tisztítva

    Nyitva, de tisztítva

    A legtöbb helyen a piacok, mint a friss élelmiszerek beszerzésének legfőbb forrásai a járvány idején is nyitva tartanak, de a megfelelő óvintézkedések mellett.