2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

A rendőrség az ünnepek alatt is mindent megtesz a magyar családok biztonságáért, a határvédelemért

A rendőrség az ünnepi időszakban is mindent megtesz az ország, a magyar családok biztonsága érdekében, így változatlan éberséggel és intenzitással biztosítják a határ védelmét – közölte a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kontrát Károly azt mondta, a migrációs útvonal ugyan most nem Magyarországon keresztül vezet, de ez csak a kerítésnek és a határozott határvédelemnek köszönhető. Ezek nélkül ismét az illegális migráció legfőbb határkapuja lennénk – fűzte hozzá.


Emlékeztetett arra, hogy a balkáni útvonalon csaknem 70 ezer migráns próbál eljutni Európába, és az előrejelzések szerint Törökország felől újabb migrációs hullám indulhat el.

Az államtitkár szerint a mostani “hidegben, fagyban, ködben, mínuszokban” az eddiginél is emberpróbálóbb feladat a határvédelem, ezért a magyar emberek nevében is megköszönte a rendőrök helytállását, a hazáért tett szolgálatukat.


Azt hangoztatta, a kormány továbbra is minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a rendőrök eredményesen el tudják látni feladatukat.

Arra is kitért, hogy a kormány megtartotta a béremelésre tett ígéretét; eszerint 2015-től 2019 januárjáig átlagosan 50 százalékkal nő a rendőrök bére.

Kérdésre válaszolva az államtitkár azt közölte, 15 rendőr sérült meg az elmúlt napok erőszakos tüntetésein, mielőbbi felépülésük érdekében a BM mindent megtesz.

Kontrát Károly elfogadhatatlannak mondta, hogy a tüntetéseken az ellenzék tudatos, erőszakos provokációkkal támadja a magyar rendőröket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek