EUR: 332,91 Ft
CHF: 302,63 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

A Soros-egyetemen fizetik a diákokat, ha tüntetnek?

Kendőzetlen őszinteséggel beszélt a Momentum tagja, Krómer Patrik arról, hogy a Soros-egyetem többmilliós tandíja mérsékelhető, ha az ember aktivista, például antifasiszta szervezet tagja, mert akkor ösztöndíjat kap.

Az aktivista a közösségi oldalára tett ki egy videót, amiben elárulja, hogy a tüntetések mögött álló szervezetek valójában miért is vettek részt a demonstrációk szervezésé­ben, és például miért álltak ki a CEU mellett. Mint mondta: kampánypénzből, „pancser módon” építettek szekeret például a DK-aktivisták, de mesélt arról is, hogy Rékasi Zsigmonddal a Renegátlástalanok a CEU-tüntetésen aktivizálták először magukat – írja a Magyar Idők.


A lap beszámol arról is, hogy Krómer Patrik szerint az úgynevezett „civil spontán tüntetéseket” viszont felsőbb szintekről nem engedték, tehát ezek sem önkéntes módon szerveződtek. Szavai szerint a „TASZ meg ezek” sokat segítettek nekik, hogy ne kapjanak szabálysértési büntetéseket, az aktivista szerint a sorosista jogvédőknek köszönhetően nem kellett sohasem ilyen büntetést fizetnie.

A felvételből kiderül, a fiatalember a Momentum tagja, szélsőbaloldali nézeteket vall, és ezt büszkén vállalja. Azt is elmesélte, hogy a XVI. kerületi momentumos jelöltnek a DK beállt segíteni, de ezt is elrontották. Mint mondta: ezeknél a „civil” szervezeteknél rendszeres a lehúzás, egymás átverése, sokan a saját pecsenyéjüket sütögetik – írja a Magyar Idők.


Krómer Patrik szerint rengetegen politikai haszonszerzés miatt álltak a CEU mellé, ő maga azonban sosem fogadott el pénzt azért, mert részt vett a demonstráción. Viszont a CEU többmilliós tandíja mérsékel­hető, ha az ember aktivista, például antifasiszta szervezet tagja, mert akkor ösztöndíjat kap. A Facebook jobboldali cenzúráját a momentumos azzal magyarázta, hogy „ez egy üzleti politika”.

A teljes videó itt nézhető meg!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek