EUR: 327,54 Ft
CHF: 301,72 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

A Soros-hálózat vandál politikai aktivistái törtek-zúztak a fővárosban

Mint arról már beszámoltunk, a szerda este utcára vonuló ellenzéki vandálok gátlástalan módon több száz milliós kárt okoztak a fővárosnak. Soros György magyarországi álcivil szervezetei eddig csak tüntetéseket szerveztek, de most már a nyílt erőszak eszközéhez is nyúlnak.

Bár papíron a munkavállalók érdekében demonstráltak, mégsem láttunk túl sok, valóban dolgozó embert a pár száz fős őrjöngő tömegben. Az elsöprő többsége Soros-egyetem melletti tüntetésekről volt ismerős és ma is ők hirdették meg a folytatást a Facebookon. Jól látszik, hogy Soros szervezetei az agressziótól és a tövénytelenségtől sem riadnak vissza, ha az érdekeiket veszélyben látják – írja az Origo.


A Soros György-féle álcivil szervezetek az ellenzékkel karonfogva nagyon felpörögtek az év vége felé egy utolsó szalmaszálba kapaszkodva, amit a munkaerő idejét szabályozó törvényről terjesztett hazugságok és maroknyi résztvevővel lezajlott tüntetések mutatnak.

Mindezek után taktikát váltottak, de mivel a parlamenti munkát nem sikerült megbénítani, ezért az utcai lázítás felé fordultak. Ha jól megnézzük, akkor az amerikai tőzsdespekuláns által támogatott szervezetek az elmúlt években mind Magyarországon, mind a körülöttünk lévő országokban több esetben is elérték, hogy az utcákon rendbontás és randalírozás legyen. Érdemes visszaemlékezni arra, hogy Romániában és Ukrajnában hogyan támogatta Soros a különféle rendbontó erőket. Kijevben sikerült is jelentős külföldi titkosszolgálati segítséggel megbuktatnia a legitimen megválasztott kormányt – számol be az eseményekről Origo.


A lap azt is írja, hogy Magyarországon Soros szervezetei korábban különféle felsőoktatási hálózatokon keresztül érték el, hogy az utcára vonuljon pár száz diák, majd pedig többször megpróbáltak a Fidesz-székházra támadni. Ezeknek a mozgalmaknak azonban semmilyen hatása sem lett a hazai politikai erőviszonyokra, mivel mind 2014-ben, mind 2018-ban a jelentős nemzetközi ellenszél ellenére a Fidesz-KDNP kétharmados támogatottságot szerzett.  Sorosék számára az utolsó hazai mentsvár a Soros-egyetem, a CEU maradt, és miután az egyetem nem felelt meg a felsőoktatási törvény módosításának, ezért utcai akciókkal próbálta fenntartani az érdeklődést az intézmény iránt.

Ugyan a tőzsdespekuláns korábbi akciói nem zavartak sok szelet, most a munka törvénykönyvének módosítása ügyében demonstrálók között létrejött egy egység, még ha céljaik teljesen különbözőek voltak is. Tisztán látszott a különféle tudósításokból, hogy a szerdai tüntetők többsége a Soros-egyetem melletti kiállásra buzdító szélsőbaloldali fiatalok voltak, nem pedig munkavállalók.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.