EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

A szoptatásnak még egy előnye lehet! Karcsúbbak lehetnek az anyukák

Egy új tanulmány szerint a szoptatásnak még egy előnye lehet az anyák számára: a szülés után tíz évvel karcsúbbak lehetnek.

A Journal of Women’ s Health című folyóiratban publikált tanulmány megállapította, hogy azoknak az édesanyáknak, akik több mint hat hónapig szoptatták a kisbabájukat, tíz évvel később 3,5 centiméterrel vékonyabb volt a dereka, azoknál, akik kevesebb, mint hat hónapig szoptattak.


A kutatásban 678 nő vett részt a szülés után 7-15 évvel. A Pittsburgh-i és a Michigani Egyetem kutatói tanulmányukban elemezték a kapcsolatot az anyák saját közlése szerinti szoptatás hosszúsága és derekuk körfogata között.

Az eredményeket az anyák kora, faji és etnikai hovatartozása, a várandósságuk esetleges komplikációja, a társadalmi-gazdasági helyzete és egészséges életmód-faktorai alapján is értékelték.


A tanulmány szerzői azt is megjegyezték, hogy szülés utáni szoptatáshoz az anyáknak napi 500 plusz kalória elfogyasztására van szükségük.

A kutatók szerint a derékbőség jó előrejelzője lehet a hosszú távú szív és érrendszeri kockázatnak. A szoptatás hosszának figyelembe vétele fontos adalékkal szolgálhat az anyák esetében a hosszú távú kardiovaszkuláris és emésztőrendszeri egészség tanulmányozásához.

Kapcsolódó Cikkek