2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Ózd

A tanulásban és a sportban is sikeresek

Az elmúlt négy évtizedre emlékeztek az Újváros Téri Általános Iskolában. Az intézményt 1978. szeptember 1-jén adtak át 12 tanteremmel, az oktatásban induláskor 27 pedagógus vett részt. Az eltelt negyven évben az oktatási intézmény úgy a tanulmányi versenyeken, mint a sportoktatásban előkelő helyezést ért el a megye eredményességi listáján.

A ’70-es években még felszálló ágban volt Ózd városa, ahol annyi volt az iskoláskorú gyermek, hogy a meglévő oktatási rendszer nem tudta fogadni őket. Akkoriban épült a Béke-telep folytatásaként az Újváros tér, a fiatalok többsége pedig helyben boldogult, és itt alapított családot. A megnövekedett létszám azt eredményezte, hogy az 1982/83-as tanévet 932 tanulóval kezdték el az iskolában, ami túlzsúfoltságot jelentett. A „tiszti házban” és az újonnan épült lakóházakban, de még a Béke-telepi iskolában is tanítottak Újváros téri osztályokat. Ezért döntöttek azután a Bolyky Tamás Általános Iskola megépítéséről. A két intézmény máig színvonalas képzést nyújt a tanítványoknak, úgynevezett elitiskolának számítanak a városban. Az évfordulón Galkóné Szabó Mária igazgató kiemelte, hogy prioritásként kezelik a tudás és a hit átadását, valamint az egészséges életmód biztosítását. Utóbbiban különösen sikeresek, hiszen folyamatosan megyénk legsportosabb iskolái közé tartoznak. „Delfin” tornászcsapatuk az országos sikerek mellett nemzetközi versenyekről is kiváló eredményekkel tért haza, de a kézilabdában is sikeresek.


Fotó: Lokál
Riz Gábor jó színvonalú ózdi oktatásról tett említést

Riz Gábor országgyűlési képviselő sok egykori kollégáját fedezte fel a tanári karban, majd kijelentette, hogy Ózdon mindig magas színvonalú oktatás zajlott, jól képzett szakemberekkel és szép tanulmányi eredményeket elérő diákokkal. „Kívánom, hogy a dicső múltat sikeres jövő kövesse. Bízom benne, hogy az iskola a következő 40 esztendőben is megőrzi azon jegyeit, amelyek megkülönböztetik a többi iskolától. Boldog születésnapot és további eredményes tanéveket kívánok az intézmény valamennyi pedagógusának és tanulójának!” – zárta köszöntőjét Riz Gábor.

Fotó: Lokál
A Delfin lányok magasan tartják a mércét

A kerek évfordulón megtartott rendezvényen az iskola és a város korábbi oktatási vezetői és nyugalmazott pedagógusai is részt vettek. A megjelenteknek a mazsorettcsoport és a Delfin tornászlányai tartottak bemutatót.


Fotó: Lokál
Látványos bemutatókat láthattak a jelenlévők

Kapcsolódó Cikkek