EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb IV.kerület

A Tungi adja a városháza díszkivilágítását

Az évtizedek során Újpest és a Tungsram neve összeforrt. Mint az önkormányzat beszámolójából kiderült, a sokéves és a jövőben is fennálló példaértékű együttműködés jelképeként az idei ünnepek alatt a Tungsram biztosítja a városháza északi és déli homlokzatának díszkivilágítását.

Gyönyörű a városháza dízskivilágítása
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Újpest ipartörténetének és a város fejlődésének egyaránt új fejezete kezdődött, amikor 1901-ben az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. meghonosította a Magyarországon addig ismeretlen izzólámpagyártást. A cég magas színvonalú ipari kultúrát teremtett, és a várossal a mai napig szorosan együttműködik. A ma már élő legendának számító újpesti gyár ezután jelentős kutatási eredményekkel is büszkélkedhetett, a kutatásban a város és lakói mindig támogatták. Újpest és a Tungsram az évek során eggyé vált. A legújabb fejezet pedig idén áprilisban indult, amikor 29 év után a GE Lighting eladta magyarországi, európai és ázsiai érdekeltségeit Jörg Bauernek, aki – továbbra is újpesti központtal – újjáélesztette a Tungsram márkát.
– Ezzel a támogatással szeretnénk megmutatni, hogy itt vagyunk, újpestiek vagyunk, és büszkék vagyunk a városunkra – mondta az átadó ünnepségen Mehlhoffer Tamás, a Tungsram kommunikációs vezetője. Az ajándékot Újpest önkormányzata nevében Szabó Zsolt, a Városüzemeltetési Főosztály vezetője vette át.

A környezet is impozáns (Fotó: Keresztesi Balázs)


Kapcsolódó Cikkek