2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Egyéb XIII.kerület

A Vasasé a történelem első csapataranya

Igazán egyedi pillanatoknak lehettek szemtanúi a vadonatúj dunaharaszti csarnokban a birkózás kedvelői, hiszen a sportág történetében először írtak ki női csapatbajnokságot. A Vasas SC birkózó szakosztálya számára ez különösen örömteli fejlemény, hiszen erős a női részleg: az októberi budapesti világbajnokságon három angyalföldi versenyző is szőnyegre lépett.

A bajnokcsapat tagjai: Köteles Alexandra, Papp Melánia, Réczi Bianka, Sastin Marianna, Sleisz Gabriella, Wilson Vanessa, Elekes Emese és az edzők (Fotó: vasassc.hu)

A vasassc.hu beszámolója szerint a birkózó-történelem első női csapatbajnokságán öt csapat – Csepel, Kaposvár, Érd, Kecskemét, Vasas – lányai mérkőztek meg a végső győzelemért. Mivel sem a kaposváriak, sem az érdiek nem tudtak a lányok ellen meccset nyerni, a papírformának megfelelően a Csepellel szemben birkózhattak bajnoki döntőt az angyalföldiek, melyet végül meg is nyertek.
– A Csepel volt az esélyesebb, ezt ők is így gondolták, de már előre úgy kalkuláltunk a mérlegelésnél, hogy tudjunk variálni a versenyzőink sorrendjén, és ez a döntőben remekül be is jött – mondta Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató. – Így viszonylag hamar el tudtuk dönteni az aranyérem sorsát. Egyébként a korábban súlyos sérülést szenvedő Elekes Emesét is bemértük, így ő is részese lehetett az első női csapataranynak.


Mint az igazgató elárulta, sokat lobbiztak azért az első magyar női világbajnokkal, Sastin Mariannával, hogy legyen a lányoknak is csapatbajnoksága. Urbánkovics úgy véli, ez az esemény bizonyította, hogy van értelme ennek a versenynek.

– Izgalmas, jó hangulatú meccseket láttunk, a mieink pedig a kezdeti idegesség után megnyugodtak, és kihozták magukból a maximumot.


Kapcsolódó Cikkek