2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

A véleménynyilvánítás alapjog, a törvényszegés viszont nem

A véleménynyilvánítás alapjog, a törvényszegés viszont nem – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent interjújában.

Minapi ellenzéki akciók kapcsán arról beszélt, hogy azokkal az ellenzéki politikusok több határt is átléptek. Egyrészt meg akarták akadályozni a parlamenti döntéshozatalt, aztán “rendőrökre támadtak”, majd “megpróbáltak súlyosan beavatkozni egy szerkesztőség munkájába” – mondta Dömötör Csaba, majd úgy fogalmazott: “értjük, hogy valamiféle feltűnési versenyben vannak, viszont tudomásul kellene venniük, hogy Magyarország nem banánköztársaság, még ha vannak is arra utaló jelek, hogy az ellenzék banánellenzék”.


Az európai nagyvárosokban tartott tüntetésekről azt mondta, gyakorlatilag az EP-kampány első felvonásánál tartunk, és jól megfigyelhető, hogy a nemzetállami kereteket támadó baloldali erők radikalizálódnak.

“Egyre durvábban mennek neki azoknak, akik a nemzeti szuverenitást, a hagyományos közösségeket és a keresztény értékeket tartják szem előtt” – fogalmazott Dömötör Csaba.


A migráció nem lehetőség, hanem súlyos kockázat, és a jövő évi európai parlamenti (EP) választás fő témája a biztonság mellett a bevándorlás lesz – mondta.

Dömötör Csaba kijelentette, hogy álláspontjuk ismert, és nincs szándékukban kompromisszumot kötni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.