EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Belföld

A világ legjobbja lett a Néprajzi Múzeum

Újabb magyar siker: a Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum Európa és a világ legjobb középületei között az első helyen végzett.

A világ legjobb középülete díjat az International Property Awards londoni díjátadó gáláján vette át Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, aki elmondta, hogy az elismerés nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet.


Néprajzi Múzeum

– Az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri egy állami beruházást választott a világ legjobbjának – fogalmazott  Gyorgyevics Benedek.

A Néprajzi Múzeum új épülete a tervek szerint 2019-ben készül el az Ötvenhatosok terén. Emellett Európa legrégebbi közparkja is megújul, és a Városliget a méltán kiérdemelt világszínvonalat képviselheti.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Májusban rendezik meg a Szentendrei Sörfesztivált

    Májusban rendezik meg a Szentendrei Sörfesztivált

    Május 3. és 5. között rendezik meg a hagyományos Szentendrei Sörfesztivált a helyi Dunakorzón, ahol három nap alatt kézműves sörök és egyéb gasztronómiai élmények, könnyűzenei tehetségkutató verseny, valamint a The Carbonfools, az Omen, a Hősök és a Belmondo koncertje várja a látogatókat.

  • Kutyajósda is lesz az idei Belvárosi Kutyafesztiválon

    Kutyajósda is lesz az idei Belvárosi Kutyafesztiválon

    Tréfás asztrológiai elemzéssel, kártyavetéssel és számmisztikai elemzéssel is várják az állatbarátokat a szervezők az idei Belvárosi Kutyafesztiválon, amelyet a gazdátlan állatok örökbefogadásának népszerűsítésére rendeznek meg május 4-én a főváros V.