2019. július 20., szombat
Illés

Extra

A Viszkis párja, Réka: A gyerekünk a második vérszerződésünk

Ritkán nyilatkozik Ambrus Attila, azaz a Viszkis kedvese, Réka, aki a Lokállal most mégis kivételt tett. Elárulta, nem volt könnyű elfogadnia, hogy párja bankrabló volt, még a horoszkópjukat is elemezte, hogy passzolni fognak-e. Első gyermekük születése pedig az esküvőjük után a második vérszerződésük lesz.

Nemrég Szentendrén volt kiállítása Ambrus Attilának. Az egykori bankrabló 13 évet töltött börtönben, és szabadulása óta kerámiák készítéséből él, az év végéig a Bosnyák téren találkozhatnak vele az érdeklődök. A Viszkis nem is lehetne boldogabb, mert szakmai sikerei mellett a magánélete sem alakulhatna jobban: 51 évesen hamarosan kislánya lesz, a kicsi Attila nagymamája után az Anna nevet kapja. Párja, a 18 évvel fiatalabb Réka mindenben támogatja, legutóbb férje kiállításán is oroszlánrészt vállalt a feladatokból. Attila pedig a divatbemutatókra szokta elkísérni kedvesét, aki a Szervető ruhamárkát álmodta meg. A ruhatervező és a keramikus nagyon jól kiegészítik egymást. A pár három évvel ezelőtt kötötte össze az életét ősmagyar szertartás szerint. Sámán adta össze őket, és a fogadalmukat vérszerződéssel pecsételték meg, kezükön ejtettek sebet, így váltak eggyé. Réka azóta is csodálattal figyeli szerelmét, és a hagyományos házasság egy kicsit sem foglalkoztatja.


Réka és Attila kislánya jövő év elején születik, Annának hívják majd

– Nagyon büszke vagyok Attilára, hogy ilyen ügyes keramikus. Azt gondolom én is róla, hogy egy korán beérett tehetség. Nagy harmóniában élünk egymással, de persze az elején nekem is voltak kételyeim. Azért Attila mégiscsak egy bankrabló… De volt időm megismerni, mert fél éven keresztül udvarolt nekem. Nem úgy mentem bele a kapcsolatba, hogy nem gondoltam át. Még a horoszkópunkat is összeraktam, hogy érdemes-e vállalni ezt a kapcsolatot, és vajon tudjuk-e pozitívan motiválni egymást. A csillagok is megírták, hogy igen! Szóval adtam esélyt, a szerelem pedig jött magától. Három éve összekötöttük az életünket egy csodálatos szertartás keretében, a jogi dolgok nem foglalkoztatnak, nem akarok megfelelni semmilyen társadalmi elvárásnak. A második vérszerződésünk pedig maga a gyermekünk lesz – mondta Réka a Lokálnak, miközben megsimogatta a már szépen gömbölyödő pocakját. Mivel hivatalosan nem házasok, ezért Ambrusnak apasági nyilatkozatot kellett tennie. Érdekes, hogy az sem lett volna kötelező, hiszen Rékával névrokonok, az ő vezetékneve is Ambrus. A kismama veszélyeztetett terhes már a várandóssága kezdetétől, gerincproblémákkal is küszködik, de szerencsére ez nem okoz gondot a mindennapokban.

– Azt hiszem, megváltoztam attól, hogy hamarosan édesanya leszek. Egyébként is érzékeny ember vagyok, szeretek gondoskodni másokról. De most érzem magam igazán teljesnek. Veszélyeztetett terhes vagyok, és tudomásul kell venni, hogy nem szabad már úgy hajtani magunkat. Jobban is egymásra tudunk hangolódni a babával, és szoktam is Attilának mondani, hogy olyan vagyok, mint egy nyugodt Buddha.


Kapcsolódó Cikkek