2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Zalaegerszeg

Adományokat osztottak

Nehéz körülmények között élő 250 család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásának köszönhetően.

Nyolcezer forint értékben szaloncukor, instant tészta, konzervek, étolaj, liszt, édességek – többek közt olyan termékeket tartalmazott a csomag, amelyekre az ünnepek közeledtével szükség lehet egy családban, sőt az adományok összeállítói külön gondoltak a kicsikre is. A többgyermekesek, az egyedülállók és nehéz sorsúak nagyon örültek az adománynak. A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központhoz egész évben fordulhatnak a rászorulók, a munkatársak segítenek váratlan krízishelyzetekben, a nagyobb ünnepek közeledtével pedig megkönnyítik a szükséges élelmiszerek beszerzését. Az önkormányzat ebben az évben már harmadik alkalommal kétmillió forint többletforrást tudott biztosítani a központ számára. A gyermeket nevelő rászoruló családok mindemellett még az idén 8000 forint egyszeri nevelési juttatást is kapnak, mindezt ugyancsak forrásátcsoportosítással tette lehetővé az önkormányzat több mint 300 zalaegerszegi gyermek számára.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.