2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Zalaegerszeg

Adományokat osztottak

Nehéz körülmények között élő 250 család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásának köszönhetően.

Nyolcezer forint értékben szaloncukor, instant tészta, konzervek, étolaj, liszt, édességek – többek közt olyan termékeket tartalmazott a csomag, amelyekre az ünnepek közeledtével szükség lehet egy családban, sőt az adományok összeállítói külön gondoltak a kicsikre is. A többgyermekesek, az egyedülállók és nehéz sorsúak nagyon örültek az adománynak. A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központhoz egész évben fordulhatnak a rászorulók, a munkatársak segítenek váratlan krízishelyzetekben, a nagyobb ünnepek közeledtével pedig megkönnyítik a szükséges élelmiszerek beszerzését. Az önkormányzat ebben az évben már harmadik alkalommal kétmillió forint többletforrást tudott biztosítani a központ számára. A gyermeket nevelő rászoruló családok mindemellett még az idén 8000 forint egyszeri nevelési juttatást is kapnak, mindezt ugyancsak forrásátcsoportosítással tette lehetővé az önkormányzat több mint 300 zalaegerszegi gyermek számára.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.