2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Pécs

Adományt kapott a Szent Mór Iskolaközpont

Mostantól több mint négyszáz gyermek játszhatja az egyik legnehezebb technikát igénylő labdajátékot, a teqballt. A futball és asztaltenisz ötvözeteként is ismert sportot a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából ismerhetik meg a gyerekek. A jótékonykodásnak az is a célja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek a sportot kedvelő diákokkal közösen játszanak.

Egy domborúan meghajlított asztal, amelynek közepén egy plexiből készült háló választja el a térfeleket. Az asztalon futball-labdát pattogtatnak a sportolók, amit egyik oldalról a másikra kell átrúgni. Ez a teqball. A játék magyar találmány, két éve mutatták be, azóta viszont a világ több pontján is játsszák. Most a pécsi Szent Mór Iskolaközpont legújabb sportcsarnokába is került egy. Az iskola nem várt adományként kapta a komoly technikai tudást igénylő sporteszközt, amelyet több mint négyszáz gyermek használhat majd – mondta Nagy Andrea, a Szent Mór Iskolaközpont igazgatója.


Az asztal kültéren is felállításra kerül, amit a gyerekek testnevelés órán is használhatnak majd

Az adomány a Málta Szeretetszolgálat sportegyesületétől érkezett, amelynek fontos, hogy az ilyen
típusú innovációk a megfelelő helyekre jussanak el. Céljuk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is
tudjanak olyan sporteszközökkel játszani, amelyek számukra nem elérhetők – mondta Kiss Dávid, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezetője.

Az asztal több mint 800 ezer forintba került, és az MLSZ támogatásával tudta beszerezni a Máltai
Szeretetszolgálat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek