2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb XXII.kerület

Adventi adománygyűjtés

Advent első vasárnapján 23. alkalommal hirdette meg országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki székhelyén, a Kossuth Lajos utcában.

Az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja: 13 óra 53 perc is a segélyszervezet adományvonalára utalt. Ahogy a felhívás jelmondata az „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez. A 1353-as szám hívásával 250 forinttal segíthetünk.


Lehel László, Lévai Anikó és Kovács István Koko (Fotó: Máté Krisztián)

Lévai Anikó jószolgálati nagykövet gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún (Fotó: Máté Krisztián)

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.