2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Dunaújváros

Adventi forgatag a Városháza téren

Az adventi ünnepkör kapcsán rendezett eseményeken idén is színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat a belvárosban, egészen aranyvasárnapig.

Az immár hagyományosan minden évben megrendezett Adventi Forgatag programsorozat december 2-től 23-ig minden hétköznap 13 és 21 óra között, hétvégén pedig 10 órától, meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat. Kiss András, a Tourinform-iroda ügyvezetője számolt be a Lokál Extrának arról, hogyan zajlottak az előkészületek, milyen programokkal várják a városlakókat és környéken élőket a Városháza téren.


Kiss András, a szervező Tourinform Iroda vezetője ismertette a programot

 

– Az ünnepekre való közös ráhangolódásban oroszlánrészt vállalnak az árusok, akiknél többek között ajándéktárgyak, kézműves termékek, forralt bor, tea, kenyérlángos, kürtőskalács, sült kolbász és pecsenye kapható. A tavaly vásárolt négy új faház mellett a régieket is felújította a Tourinform-iroda, emellett a város díszkivilágítása is megújult a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum villamosipari tanulóinak közreműködésével – tudtuk meg Kiss Andrástól.

A tavaly vásárolt négy új faház mellett a régieket is felújította a Tourinform-iroda

Felújított betlehemmel is várják az érdeklődőket, mellette a legkisebbek számára karácsonyi manófalut állítottak fel. Most is hangsúlyos a dekoráció: a teret magyaros, hagyományos motívumú díszekkel tették különlegessé. A Pannon Oktatási Központ kapta a lehetőséget, hogy ebben az évben feldíszítsék városunk karácsonyfáját, amely arany és vörös színben pompázik, ami tökéletesen illik az ünnep hangulatához. Hétfőtől csütörtökig délutánonként színpadra lépnek városunk tehetséges és népszerű iskolai és amatőr együttesei. Hétvégén ismert zenekarok és zenészek kaptak helyet a programban, többek között Takács Nikolas, az Ismerős Arcok, a BeatKOHO, Raul és Essemm.


Természetesen a Mikulás Dunaújvárosba is ellátogatott

Kapcsolódó Cikkek