EUR: 322,63 Ft
CHF: 288,36 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb XXI.kerület

Ajándékcsomagok nem csak Mikulásra

Ötszáz doboznyi tartós élelmiszert állítottak össze olimpikonok és önkéntesek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csepeli, Szent István utca 170. szám alatti Országos Segélyközpontjában. Az első csomagok kiszállításában Kovács Koko István, Gyurta Dániel és Kiss Gergely is segédkezett.

Évente országosan több mint 40 ezer kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába. A karitatív szervezet emellett országos intézményhálózatán keresztül az „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek!” programmal segíti a bajbajutottakat egész évben.


Míg a tüzelő- és a ruházati támogatás inkább szezonális segélykérésnek minősül, addig a tartós élelmiszer formájában történő támogatás iránt egész évben folyamatos az érdeklődés. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja évente több ezer esetben nyújt élelmiszersegélyt. A tűzifa és élelmiszer mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására, rezsihátralékhoz való hozzájárulásra, illetve ruhapótláshoz kérnek jellemzően segítséget az Ökumenikus Segélyszervezethez fordulók.

A Mikuláskor összeállított 500 adománycsomag az ország több pontjára fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízis helyzetbe kerülő egyénekhez vagy családokhoz egyaránt.


A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 40 hívás az adományvonalra.

Kapcsolódó Cikkek