EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Veszprém

Ajándékot minden rászorulónak!

Közeleg a karácsony, de sajnos nem mindenkinek jut a fa alá ajándék. Ezen szeretnének változtatni a kormányhivatal munkatársai, ezért döntöttek úgy, hogy ők maguk fogják megajándékozni a rászoruló gyermekeket.

A Kormányhivatal munkatársai is odatették a maguk ajándékát a karácsonyfa alá (fotó: Domján Attila)

Takács Szabolcs kormánymegbízott szerda reggel jelképesen átadta az  ajándékokkal teli 269 dobozt, amelyeket Kocsiné Sződy Karolina, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője vett át. Elmondta: jelképes ajándékokkal természetesen ők is meglepik a gyerekeket, mégis nagy segítség, emellett pedig kedves gesztus a kormányhivatal részéről a gyűjtés.


Takács Szabolcs hozzátette: bár a családok éve a 2018-as, mégis szeretné, ha ez a rendhagyó gesztus mostantól hagyománnyá válna, és minden év karácsonyán megismétlődne, hogy ezzel a saját kezdeményezésű odafordulással szebbé varázsolják a rászoruló gyermekek ünneplését. A cipősdobozok tartalmánál arra is figyeltek, hogy ne egy korosztályra fókuszálva állítsák össze a csomagokat.

Az ajándékokat Kocsiné Sződy Karolina vette át jelképesen Takács Szabolcs kormánymegbízottól (fotó: Domján Attila)

Veszprémben egyébként nem csak a kormányhivatal munkatársai csomagolták cipősdobozba ajándékaikat: a Mikulásgyár kezdeményezéséhez csatlakozva bárki leadhatta a rászoruló gyerekeknek szánt meglepetéseit a Városházán. Ezeket a csomagokat az ünnepek előtti napokban a Magyar Vöröskereszt juttatja el a címzettekhez.

Kapcsolódó Cikkek