2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Tatabánya

Aki még a partjelzőt is megkerülte

Tatabánya idei díszpolgára, Szabó György 1942-ben született Gútán. Pályafutását Almásfüzitőn kezdte, ahonnan 1965-ben Tatabányára kerülve szerződtetett labdarúgója lett a Tatabányai Bányásznak.

Első élvonalbeli mérkőzésén rögtön gólpasszal debütált 1965. március 14-én a Népstadionban a Ferencváros ellen. A mai napig pályafutása egyik legemlékezetesebb találkozójának tartja azt az összecsapást.


Szabó György 1965-ben szerződött Tatabányára

– Kérdezte tőlem a meccs előtt a gyúrónk, hogy nem félek-e, mire mondtam neki: miért félnék, ha jobb vagyok az ellenfélnél – idézte fel a mérkőzést nevetve Szabó György, aki pedig nem akárkivel nézett farkasszemet akkor a pályán. – Dalnoki Jenő volt a Fradi balhátvédje, az egész magyar mezőny talán legkeményebb védője. Egyszer sikerült is úgy derékon rúgnia, hogy betyárosan elestem. De csak egyszer tudta megcsinálni, mert utána mindig lefutottam – volt, hogy a partjelzőt, és őt is megkerültem egyszerre.

Szabó György mind a mai napig aktív: mindennap dolgozik üvegező- és képkeretező műhelyében, és minden városi sportrendezvényen részt vesz.

– Az a titok, hogy én nagyon nem szeretek beteg lenni – árulja el magáról a 76 éves sportember. – Sokan kérdezik, hogy mit eszem, mert biztos annak köszönhetem, hogy ilyen fitt vagyok. Nekem már régóta ugyanazok a kedvenceim: szalonna, hagyma, kolbász, és minden más, ami jó ízű.

A kiváló sportember jelenleg az MLSZ Grassroots, Fair Play Bizottságának a tagja, ahol az érdekegyeztetésért, az érdekérvényesítésért, valamint az esélyegyenlőségért dolgozik. Emellett a Tatabányai Sport Clubnál folyó utánpótlás-nevelő munkát is figyelemmel kíséri.

Kapcsolódó Cikkek